Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spalona wysokotonówka! Pomoc w doborze zamiennika

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Spalona wysokotonówka! Pomoc w doborze zamiennika

Witam, mam mały problem, a mianowicie:

W moich kolumnach spalił mi się jeden głośnik wysoko-tonowy, a problem polega na tym że nie mogę dobrać zamiennika.

Oto dane spalonego głośnika:

http://translate.google.pl/translate...istory_state0=

Prosił bym o pomoc! I z góry dziękuję za odpowiedź!

Pozdrawiam

A prubowałeś ją rozebrać?? jest może dostęp w tym głośniku do samej cewki??,dokładnie do jej uzwojenia?? jesli będziesz miał dostep sprawdz w ktory miejscu przerwało sie uzwojenie,często zdarza sie tak że cewka przepala sie zaraz na począku w okolicy terminali ja tak miałem z vifa t20sd

Skomentuj

Niestety na rozbieraniu głośników zupełnie się nie znam.

Tak wygląda głośnik od strony magnesu:

Skomentuj

no niestety o rozbieraniu neodymowych mozesz zapomniec - to nie takie latwe bo sa klejone na stale :???:

jak nie mozesz dostac nigdzie oryginalnego glosnika to jedyne co zostaje to kupic missiona z allegro http://www.allegro.pl/item766227439_..._1_2_5_cm.html i podmienic je z twoimi frontami (ten plastik)

Skomentuj

Wielkie dzięki za odpowiedź, czyli problemem teraz będzie wyciągnięcie orygianlnego głośnika z tej plastykowej obręczy

Skomentuj

ja tam widze tylko troche kleju - odetnij to delikatnie nozykiem

Skomentuj

To głośniczek z Microlab Solo ? Jak Ci się udało go spalić ? ;>

Skomentuj

Dokładnie to Microlab PRO 3 podłączone pod yamahę ax500. Akurat bawiłem się generatorem dźwięku i ok. 18kHz chwila piszczenia i po głośniku :) (moja głupota hehe), ale spalił się tylko jeden, o dziwo w dugiej kolumnie przetrwał

Skomentuj

Jak masz gwarancję to zawsze można spróbować wysłać do sklepu z reklamacją :P
                  Pro3 akurat mają tę bezsensowną ramkę plastikową z przodu, gdyby nie to zaproponowałbym powiększenie otworu montażowego i wymianę na jakieś normalne wysokotonówki.

Skomentuj

Czaruję...
                  X