Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

obudowa 18akx

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

obudowa 18akx

Witam, posiadam 18Akx i Tunel bass-Reflex 69mm z STX, i pytanie:
    liczył ktoś obudowę do tego głośnika? optymalnie? bo mam narazie w przejsciowej 16l i lipa jest naturalnie,
    prosze o pomoc

bo to mało wątków o 18akx? po kilku sekundach takie coś mam choćby http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=1...ighlight=18akx
    w 16 litrach to solidnego basy nie uzyskasz.
    ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

poteznegpo basu z tego glosnika i tak nie uzyskasz :P
      wsadz go w 15-25 litrow
      jak juz zauwazyles brzmienie w 17 litrach tobie nie odpowiada - a jakiej dlugosci masz tunel? bo moze tez zle strojony?
      no i poczekaj ok 1-2 tygodni az sie wygrzeje :P (normalnie go uzywaj)

Skomentuj

tunel ma 18 cm, w tych budach siedziały 18-120-6-SW.. no to tamte niżej schodzą jak na dziś dzień, w akx jest mocniejszy kick ale nisko nie schodzi.. ale ja to będę robi nowe obudowy i nie wiem jak stroić.. no ale skoro 15-25l, to dam 22. A co do wygrzania to rzeczywiście, czytałem właśnie wasze rozmowy o tym.. więc akurat jak się wygrzeją to dostaną nowe domki )

aha a ja nie chce potęgi :P tylko żeby było przyzwoicie, a poniżej 50Hz bedzie od tego sub po nowym roku coś konkretnego

Skomentuj

To moze pomysl nad zmniejszeniem budy i np closed. W tym glosniku b-r praktycznie ''nie ciagnie'' a szkoda robic wielkiego 25 litrowego pudla.
          STX-y maja kulejacy bas, mozna tez powiedziec audiofilski, wiekszosc jednak woli kopa.

Skomentuj

Czaruję...
          X