Witam wszystkich.. Przymierzam sie do budowy jakichs w miare dobrych kolumn 2way w cenie do 500/600PLN za same przetworniki.. Aktualnie pracuja umnie 3 drogi na stx scx.. Przegladajac oferte tej firmy zaciekawily mnie glosniki seri awx.. Z tad bierze sie moj post.. Czy probowal ktos juz budowy kolumn na nich..? Chcialbym dowiedziec sie czy konfiguracja mtm byla by dobra..? Moze ma ktos nawet projekt zwrotki pod nie..?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Projekt 2way na STX AWX
Collapse
X
-
Z tego co wiem to zwrotki jeszcze nie ma bo sam się przymierzam do monitorów jakiś i też myślałem o AWXach. Podobnie cenowo wyjdzie zestaw na AKXach ale znudziły mi się żółte membrany głośnikowe :) Jak by ktoś z Wrocławia miał możliwość zrobienia pomiarów i pomógł mi zbudować zwrotnicę to z chęcią kupił bym te AWXy
-
Zamieszczone przez SongokanJak by ktoś z Wrocławia miał możliwość zrobienia pomiarów i pomógł mi zbudować zwrotnicę to z chęcią kupił bym te AWXy
[ Dodano: 2009-10-25, 20:29 ]
smerfetek13, proponuje ci cos gotowego, chyba, ze lubisz sobie utrudniać życie.
Mówię ci to z doświadczenia
Skomentuj
-
Mysle ze warto zlozyc zestaw na STX AWX nawet mimo aktualnego braku konkretnego projektu. Glosniki mozna tymczasowo "zszyc" bardzo prosta zwrotnica 1 rzedu i taka konfiguracja zagra w przypadku tych glosnikow poprawnie. Z czasem gdy pojawi sie kompletna ( zapewne juz niebawem ) , dopracowana i pomierzona zwrotnica zrobisz maly update.
W tych glosnikach producent umiescil naprawde spory potencjal. Chyba ze ktos po prostu liczy na podanego na tacy gotowca. Mozna i tak, choc ja lubie sam pogrzebac przy tym co robie.
Skomentuj
-
Jasne, ze dzialam. Zdobylem material ( nie kupuje nowych plyt do prototypow tylko wykorzystuje stare meble, ktore ktos wyrzuca ) i jutro bedzie wielkie rzniecie, projekty juz sa. Poki co glosniki docieraja sie w obudowie basrefleks.
Jesli finanse i checi pozwola to w przyszlosci zaprezetuje cos do skopiowania, tylko oczywiscie w lini transmisyjnej.
Skomentuj
-
Ja powiem tak smerfetek13, skoro nie masz gwarantowanej pomocy z pomiarami, musisz kupić coś gotowego, tzn gdzie jest już zwrotnica. Albo kup te głośniki i szukaj potem pomocy. Może nawet i ja bym ci pomógł zrobić pomiary, ale na razie nie mam czasu. No i pamiętaj, że zanim pójdzie do kogokolwiek z pomiarami to musisz mieć budy zrobione.
Skomentuj
Skomentuj