Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

monitory 2-drożne na monacor sph-170.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

monitory 2-drożne na monacor sph-170.

zamierzam zrobić monitory 2-drożne na niskotonowych monacorach sph-170. podobno nisko schodzi i cuda wyprawia, dlatego się nim zainteresowałem ale nie wiem jaką kopułke do tego. doradźcie coś. chcę to wrzucić do obudowy ok. 28L coś na wzór kef xq20.
    no i zwrotnica do tego potrzebna, nie mam mozliwości pomierzenia ale jakiś schemacik uprościł by życie.

Zamieszczone przez slow
    zamierzam zrobić monitory 2-drożne na niskotonowych monacorach sph-170.
    Fajnie :)

Zamieszczone przez slow
    ale nie wiem jaką kopułke do tego. doradźcie coś.
    Powiedz ile masz kasy

Zamieszczone przez slow
    no i zwrotnica do tego potrzebna,
    Masz racje, potrzebna :)

Zamieszczone przez slow
    nie mam mozliwości pomierzenia
    No i tu już się zaczynają schody...

Zamieszczone przez slow
    ale jakiś schemacik uprościł by życie.

Może być?

A tak na serio to chyba ktoś kiedyś robił kolumn na tym głośniku... Poszukaj po forum.

Skomentuj

na nim chyba tu nikt jeszcze nie robil. ja mialem sph-176 i sph-165kep.
      Przede wszystkim napisz ile kasy masz na glosniki i zwrotnice, czy masz material na skrzynki i wykonczenie, czy trzeba to tez wliczyc w koszta bo wszystko musisz kupic. Nie radzilbym Ci nic kupowac na razie, napisz podstawowe informacje nam to pomozemy i napewno bedziesz zadowolony:
      pomieszczenie
      budzet
      rodzaj muzyki

Skomentuj

na niskotonowe chciałem przeznaczyć do 200zł/szt. do tego kopułki w podobnej klasie, myslę, że ok 100zł/szt. oraz zwrotnice na które nie wiem ile potrzeba. materiał na skrzynki mam itd. ogólnie to będzie druga moja konstrukcja, tylko tą chciałbym mieć dopracowaną by mi posłużyła na dłuuugo i być z niej zadowolonym. obecnie grało by to w metrażu 13m2 bo później pójdzie do dużego pokoju 20-parę m2. muzyka głównie rap, później funk, disco i rock.
        nie znalazłem żadnych gotowych zestawów na tym głosniku.

Skomentuj

nie upieralbym sie na sph-176 monacora... :) jutro podrzuce jakies lepsze opcje, chyba ze ktos to szybciej zrobi:)

Skomentuj

Witam !
            Skoro temat juz zaisniał to chciał bym go podkręcic. Mam sph-170 i interesuje mnie budowa na nich monitorów do "studia". Jedyne co znalałem to kilka róznych konfiguracji z górą monacor DT-25N ale jakiejkolwiek zwrotnicy ani sladu. Moze ktoś coś widział lub wie...

Skomentuj

mrpitch, no to teraz będziesz musiał zainteresować się SW JIGiem i wszelką wiedzą na ten temat :) Bo zwroty na necie nie ma.

Skomentuj

slow a co powiesz na nowa serie AWX ? Mysle ze na dzien dzisiejszy mialbys cos nowego i mysle ze za ta cene jest warto zainteresowac sie tym zestawieniem. 18AWX jest niewiele drozsza od AKX, sadze ze cena podskoczy jak ukaze sie kilka opinii o nim:)

Skomentuj

zastanawiałem się nad tym 18 AWX ale nie jest przekonany. myslałem też, nad w170 visatona ale doczytałem, że to dość stary głośnik i lepiej na czymś nowszym zrobić, więc go sobie też odpuściłem. do tego myślałem nad peerlesem sds 164.
                  albo kupię monacora i wrzucę pod gotową zwrotkę i najwyżej poczekam aż ktoś będzie chciał pomierzyć.

[ Dodano: 2009-12-28, 22:22 ]
                  możecie polecić wyskotonowca do tego monacora? nie wiem co ewentualnie wybrac a powoli chce zabrać się do budowy. albo jaki niskotonowiec możecie polecić do 300zł za parę oraz kopułki do 200.
                  czy sph-170 bedzie dobrze siedział w 27 litrach?

Skomentuj

zwrotke masz pod 25 lub 27TFF seasa i SPH-176 i tego bym się trzymał :wink:

Skomentuj

ta kombinacja seasa i sph-176 do rozważenia, dzięki.
                      mam jeszcze pytanie odnośnie vify TC18SG49-04. jest na nim jakas sprawdzona konstrukcja ze schematem zwrotnicy? i jakie opinie sa ewntulanie o nim.
                      jeszcze jedno pytanie jak w winisd obliczyć litraż? dodałem głosnik ale same wykresy mam do wyboru.

Skomentuj

Czaruję...
                      X