Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

2-way z niskim basem?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

A może Dynaco A-25?
    1,5" seas h087 + 10" woofer?:

Problem tylko z dostaniem głośników. Tweetery pojawiają się czasem na allegro(ostatnio poszła parka za 46zł). Sam mam jeden komplet w kolumnach, drugi komplet wyladował u kumpla w aucie.

U siebie mam je w parze z dynaudio 22W7504, takimi jak na tej aukcji:
    http://allegro.pl/item806418800_dyna...ki_basowe.html

Skomentuj

Napisałem o takiej konstrukcji bo sam kiedyś chciałem taką robić gdyż miałem te głośniki po okazyjnej cenie ale już je sprzedałem. Rozmawiałem wtedy z kimś z AS na ten temat ale już nie pamiętam z kim bo on miał robić czy też już zrobił takie duże monitory na tym CA22RNX. No ale jednak wybór mój padł na er18rnx+27tbfc/g w MTM :mrgreen:

Pozdro...

Skomentuj

No ale jednak wybór mój padł na er18rnx+27tbfc/g w MTM :mrgreen:
        mtm to dla 27tbfc/g juz bardzo mocne obciążenie, musi grac o nastepne 3dB glosniej :/, parę osob np misiomor odradzało mi ten pomysl, tez mialem jakis czas temu taki dylemat ...

naprawde lepiej pomysl juz nad 3way bo budzet to juz bedzie prawie to samo ...
        a 3way na seaskach bedzie mniej kompromisowy, w calym pasmie ...

Skomentuj

Wiem o tym ale klamka zapadła i na pewno taki projekt powstanie :mrgreen:
          Co do wytrzymałości to :
          http://www.geocities.com/woove99/Spk...X_MTM_2Way.htm
          Stara się udowodnić że takiego dużego zagrożenia nie ma więc zdam się na jego konstrukcje bądź co bądź ale doświadczonej osoby. Chociaż zestawy naprawcze sprzedają się dobrze :wink:
          No ale zobaczymy co wyjdzie, dodam że muzyki nie słucham jakoś bardzo głośno i nie mam zamiaru robić imprezy do tych kolumn bo nie do tego mają służyć a poza tym bez ryzyka nie ma zabawy :wink:
          I w końcu ktoś musi sprawdzic jak to faktycznie będzie :mrgreen:

Skomentuj

Czaruję...
          X