Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Słuchawki: douszne/nauszne <100zł ; normalne <200zł

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Słuchawki: douszne/nauszne <100zł ; normalne <200zł

Witam.

Mam już od jakiś 6 lat słuchawki Sony MDR-CD280. Już od jakiegoś czasu traktuje je bardzo brutalnie, ale jakoś nie chcą się popsuć :P Nie są jakieś wspaniałe, więc czas wyposażyć się w coś lepszego. Tak do 200zł. Mówię dwieście, bo wiem, że zaraz ktoś powie "dołóż jeszcze Xzł i kup bla bla" :P Co moglibyście mi polecić ??

Potrzebuję też stosunkowo tanich i ładnie grających słuchawek to do odtwarzacza FLAC (żeby nie było ciągle, że to odtwarzacz MP3 :P ). Do tej pory używałem nausznych creative'a, ale po 3 latach starł się z nich numer modelu :P Znalazłem na forum parę dobrych słów o: KOSS KSC75 i Creative EP-630. Jakie są wasze opinie i propozycje ??

Kup sobie senki px100 i nic więcej do szczęścia Ci nie będzie potrzebne. Mam i polecam.

Skomentuj

Witam, ja się wypowiem odnośnie słuchawek do przenośnego playerka
      Osobiście posiadam EP-630 od ok 1,5 roku. Długo się rozglądałem za jakimiś fajnymi słuchawkami do mp3-jki, dokanałowych bo te "zwykłe" douszne to dla mnie padaczka totalna.... Napaliłem się już nawet na sennki CX-300 ale cena skutecznie mnie odstraszyła(wtedy ok 180zł), w końcu znalazłem te creativy w empiku za 60zł i kupiłem od ręki, dla mnie i dla dziewczyny. Ja jestem bardzo zadowolony z nich, nie mam jakiegoś mega porównania do innych ale dla mnie graja ok. Nie ma pierdzenia, niedostatków basu, słuchawki starają się oddać cały przekaz znajdujący się w utworze. Naczytałem się opinii o nich, że są "przebasowione" ale ja czegoś takiego nie zauważyłem, ale zawsze lepiej jest nawet trochę na korektorze zmniejszyć basy niż je podbijać i narazić się na przestery. Dziewczyna też jest zadowolona z ich grania. Jeśli chodzi o jakość to moje słuchawki po tym czasie nie noszą śladów używania, kabel jest z jakiejś miękkiej gumy i nie ma mowy o pękaniu kabla, wkładki douszne są wygodne, nie tłumią jakoś mega dźwięków zewnętrznych ale robią to wystarczająco żeby cieszyć się muzyka na niezbyt głośnym poziomie. Niestety mojej dziewczynie "rozdwoił" się kabel od tych słuchawek... Czytałem jeszcze jakieś pochlebne opinie o Koss Spark Plug(chyba lepiej tłumią dźwięki zewnętrzne), ale nie podobały mi się z wyglądu więc wybrałem epki

Skomentuj

ep630 rozleciały mi się po chyba 6-7 tygodniach...
        kable są za cienkie i niestety się rwą.
        Fajne i tanie słuchawki to oryginały od lg prady , nie wypadają z uszu, nieźle grają i są wytrzymałe.

Skomentuj

Koss KSC 75. Do sprzętu przenośnego ciężko o coś lepszego w tej cenie.
          PX100 mają co prawda nieco lepszy bas - niższy, z lepszą kontrolą, ale też sporo gorszą górę. Ja osobiście wolę Kossy, na dodatek są też tańsze od w/w Sennheiserów.

Skomentuj

jezeli nie zalezy Ci na tlumieniu otoczenia , to bierz KSC75. aczkolwiek ja sobie nie wyobrazam na miescie sluchac muzy bez tlumienia....

Skomentuj

Dzięki za odpowiedzi :)

PX100 - nieee... albo duże z pałąkiem, albo nauszne... to mi wygląda na wrażliwe i niewygodne... nie zaprzeczam że ładnie brzmi, ale nie widzi mi się ich używać

EP630 - tanie są i coraz więcej dobrych opinii... Lubie być odcięty od świata słuchając muzyki, więc pasowałyby mi... to że się rozlecą... no cóż... wszystko się kiedyś psuje :)

KSC75 - no tu z izolacją będzie nieco gorzej... ale za to pobiegać w nich można :) ciekawa propozycja... jak usłyszę jeszcze parę dobrych słów to kupię... bo akurat zamówiłem paczkę na allegro i mogę do niej dorzucić jeszcze słuchawki :)

A co z dużych słuchawek ??

Skomentuj

PX100 są wbrew pozorom bardzo dobrze wykonane. Do tego składają się, że bez problemu je zmieścisz do kieszonki koszuli. Tylko, że lepszy dźwięk mają wspomniane wyżej Kossy i do tego są tańsze

EP-630 to straszny gniot. Jedyna zaleta to izolacja. Jak koniecznie chcesz coś izolującego to kup jakieś SoundMagici. Już nawet PL11 miażdżą pod każdym względem Creative'y, nie mówiąc o lepszych modelach .

KSC-75 to naprawdę dobre wyjście - grają znacznie lepiej od każdych dokanałówek w tej cenie. Różnica można powiedzieć kolosalna. No ale ani nie izolują :). Weź też pod uwagę, że niecałe 100zł to nie taka duża kwota jak na słuchawki, więc nirvany raczej nie oczekuj . Tym bardziej jeśli masz w domu jakiś "poważniejszy" sprzęt grający - wtedy na dokanałówki bym nawet nie patrzył, bo słuchanie na nich by sprawiało naprawdę duży dyskomfort - coś o tym wiem :).
                Z większych słuchawek ciężko w tej cenie cokolwiek polecać. UR-40 grają gorzej od KSC-75 i jedynymi wartymi uwagi są później Aurvana Live! i Grado SR-60. Wspinając się jeszcze wyżej są AKG K-530, no ale to znowu wyższa półka cenowa :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Mefu
                  PX100 - nieee... to mi wygląda na wrażliwe i niewygodne
                  Bez przesady można rzec, że solidne i ultrawygodne :) Po paru minutach zapominasz, że masz je na głowie.

Skomentuj

To przepraszam i zwracam honor :)

Kupiłem narazie KSC-75... przy dobrym wietrze jutro je będę miał :)

Odłożę temat dużych słuchawek na później... ale AKG K-530 nie są poza moim zasięgiem.

Dzięki za wszystkie opinie. :) Jeżeli ktoś chce dorzucić coś na temat dużych słuchawek to zapraszam.

Skomentuj

Czaruję...
                    X