Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

dobre monitory diy

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

dobre monitory diy

Witam. Chciałbym zbudować dobre monitory, które miałyby grać w ok. 12 metrach. Budżet jakim dysponuje to 1000zł bez dokładania na głośniki oraz zwrotnice ( bez skrzynek). Mam bardzo duże dylematy, nie chciałbym źle wybrać więc proszę was o pomoc, w spożytkowaniu tych 1000zł. Muzyka to rock, blues, reggae, wokale kobiece itp. Moje typy to:
    seas ca18rnx z jakas kopułka seasa
    dayton rs150 i seas 22alu
    visaton w170s i seas 27alu
    Proszę o wybranie czegoś najlepszego, proszę nie sugerować sie moimi propozycjami w/w.
    Z góry dziękuję i pozdrawiam.

dobre monitory diu
    a mozesz nam wyjasnic co to znaczy DIU? bo jakos nie potrafie rozszyfrowac tego skrotu :???:

Zamieszczone przez alhut
    seas ca18rnx z jakas kopułka seasa
    zdecydowanie to

Skomentuj

już poprawione, przepraszam.
      czyli CA18RNX i 27TDFC ?
      Stawiałem od początku na ten zestaw, dobrze że się potwierdził mój wybór.
      Pomożecie mi teraz dobrać jakąś ładną obudowę do monitorów?
      Zależy mi na bardzo eleganckim wyglądzie, żadnej prostoty
      Nic nie przychodzi mi do głowy patrząc różne projekty.

Skomentuj

Zamieszczone przez alhut
        czyli CA18RNX i 27TDFC ?
        Lepiej a niewiele drożej wypada ER18 i TDFC więc poczytaj sobie bo warto, masz gotowe projekty zwrotnic oraz obudów podłogówek jak i monitorów.

Skomentuj

alhut, myślę, że warto zajrzeć też tu i poczytac o CA18RNX vs. ER18RNX:
          http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=17009 :wink:

Skomentuj

kurdę, budżet zmalał do 800zł, bez dokładania niestety ;/
            Co poradzicie w tej kwestii?
            Chciałbym dać na górę seasa aluminiowego, a na dół? Może jakiś dayton/visaton? Prosze o pomoc...

[ Dodano: 2009-11-26, 17:09 ]
            a może dayton da175 i jakis seas? Dosyć tani ten Dayton, i chyba aluminiowy.

Skomentuj

Gotowe rozwiazanie:)
              http://www.geocities.com/woove99/Spk...RS180_2way.htm
              Jest wersja zwrotnicy pod 27TBFC/G.

Skomentuj

a moze http://mkul.info/GDN13509+27TBFCG.html ? tylko w obudowe br. Sam jestem ciekawy co byłoby lepsze w tym przypadku, Ten Da175 czy 13/50 z aluminiowym seasem.

Skomentuj

czarekp9, zdobycie tego GDNa graniczy z cudem...

Skomentuj

gdn 13/50/9? a moze tak te z allegro kupic... cud jak niewiem :/
                    nowe ze sklepu sa po 120zl a z drugiej reki/nie ze sklepu po 80zl...

Skomentuj

Zamieszczone przez Tasior
                      gdn 13/50/9? a moze tak te z allegro kupic... cud jak niewiem :/
                      nowe ze sklepu sa po 120zl a z drugiej reki/nie ze sklepu po 80zl...
                      Pokaż mi gdzie kupić wersje 6R?

Skomentuj

kupić je łątwo, ale cena odstrasza kompletnie, takiej kasy to imo warte nie są.

Skomentuj

czyli z czym najlepiej połączyć tego seasa, z da 175? Jeżeli tak to czy jest zwrtonica do tego? Jeżeli nie to z czym innym tak w podobnej cenie?

Skomentuj

czyli z czym najlepiej połączyć tego seasa, z da 175? Jeżeli tak to czy jest zwrtonica do tego? Jeżeli nie to z czym innym tak w podobnej cenie?
                            nie zwrotnicy nie ma ale warto by było kupić ten zestaw a na pewno znalazł by się dobry duszek na tym forum który by się nią zajoł.
                            Wtedy mieli byśmy coś nowego w dobrej cenie a nie kopie do których ciężko coś zdobyć.

Skomentuj

Wg opinii kilku osób faktycnie można by spróbować tego DA175, drogi nie jest a alternatywa do tego co na forum wydaje się dobra

Skomentuj

Czaruję...
                              X