Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaka skrzynia dla suba na STX GDN-17-140-8-SK oraz BR ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaka skrzynia dla suba na STX GDN-17-140-8-SK oraz BR ?

Witam. Razem z kumplem planujemy zrobić suba na GDN-17-140-8-SK do uzupełnienia monitorów.

1. Jaki litraż ? 15starczy ? Czy dawać na ścianki wytłumienie ?
    2. Jaka średnica BR ?
    3. Ile WAT minimum potrzeba do napędzenia tego głośnika ?
    4. Możecie polecić jakąś ciekawą książkę na temat konstrukcji głośników, wzmacniaczy etc. ? Taka dla początkującego.

Zamieszczone przez Artrson
    Razem z kumplem planujemy zrobić suba na GDN-17-140-8-SK do uzupełnienia monitorów.
    trochę mały głośnik na suba...
    Jak chcecie coś dobrego to budujcie suba na GDN22scx i do tego mostek TDA... To co chcecie zbudować to raczej zły pomysł...
    4. Możecie polecić jakąś ciekawą książkę na temat konstrukcji głośników, wzmacniaczy etc. ? Taka dla początkującego.
    na stronie głównej masz sporo wiedzy do przyswojenia. :wink:

Skomentuj

Wiesz on mieszka w .. celi :d mieści się tylko wyrko i monitorki, myślę, że głośnik 22cm będzie się dusił w takim pomieszczeniu (~ 8m^2).

Czy 30WAT napędzi taki głośnik ? (ten 17 lub 22 co podałeś)

Ja lubię czytać na papierze stąd pytanie o książki dla początkującego elektronika :) wprowadzenie do terminologii etc. praw itp :)

Skomentuj

myślę, że głośnik 22cm będzie się dusił w takim pomieszczeniu (~ 8m^2).
        a ja myślę że się nie będzie dusił... Ewentualne minimum to arn226...
        Czy 30WAT napędzi taki głośnik ? (ten 17 lub 22 co podałeś)
        mało

Skomentuj

a co ma te 30W ? Generlnie w 8m2 22SCX plus pojedynczy tda zrobi Ci siekiere w tym pomieszczeniu, jednak ciezko bedzie kuipc w miare tani glosnik 18-20cm, ktory bedzie wystarczajaco dobry na basie aby mogl sluzyc jako sub.. Takze zrobilbym tego 22SCX w 25-28litrach i git.

Jesli szukalbys czegos niedrogiego to masz tu komplet:
          http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=17182 :wink:

Skomentuj

Ja lubię czytać na papierze stąd pytanie o książki dla początkującego elektronika
            to sobie druknij to :razz:

Skomentuj

Ja mam suba na gdn 20/80/2 w pokoju 9m2 i nic się nie dusi :razz: Nie wiem czy warto bawić się w suba na tym stx'ie bo efekt może być mizerny.

Skomentuj

Czaruję...
              X