Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

14-100-8-SCX + inna kopółka niż PJ

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

14-100-8-SCX + inna kopółka niż PJ

Witam czy ktoś próbował zrobić zestaw na tym głośniku ale z lepszą kopułka np Vifą, albo coś innego od PJ? Opłaca się w ogóle kombinować z tym głośnikiem, czy lepsza kopułka niczego nie zmieni?

Lepsza kopułka zmieni wszystko, kolumny będa nie do poznania. Pytanie czy jest jakas sensowna zwrotnica do zestawu innego niz SCX+PJ?

Skomentuj

zapewne nie...
      jakbym mial cos dobierac to bym szukal cos nowego.
      nie wiem dlaczego ale mam ochote na tangbandy :P

Skomentuj

Sporo dobrego wniósłby tu Seas 27tbfc/g albo tdfc - można je nisko ciąć, więc od razu sporo by to podreperowało średnicę (chociaż z nią to ponoć nie jest aż tak źle jak w ARN-150 :P). Swoją drogą z taka kopułką zestaw wypełniałby lukę między PJką z ów SCXem, a czymś lepszym w postaci Tonsila GDN 13/50/9, STX-AKX, Peerlessa SDS czy Visatona W130 S z dobrymi wysokotonówkami.

Skomentuj

Zamieszczone przez Caleb
          z nią to ponoć nie jest aż tak źle jak w ARN-150 ).
          Jak sie odpowiednio ustawi podział to z Arnem nie jest źle ;-)

Skomentuj

Caleb, nie zapominaj ze ty masz ARN 150-73 :!: a w tym glosniku ze srednica jest zauwazalnie lepiej niz w ARN 150-03/05

a w SCXie jest juz duzo ciekawiej. nie jest taka lekka jak potrafi byc czasami w tonsilach ale i tak jest juz duzo lepiej

Zamieszczone przez Caleb
            Sporo dobrego wniósłby tu Seas 27tbfc/g albo tdfc - można je nisko ciąć, więc od razu sporo by to podreperowało średnicę
            no ale pakowanie glosnika za 150zl do woofera za 40zl jest wg mnie przesada :???:

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
              no ale pakowanie glosnika za 150zl do woofera za 40zl jest wg mnie przesada
              wg mnie to też już przegięcie w drugą stronę, niestety ja nie mam ani sprzętu ani pojęcia żeby się zabrać za projektowanie zwrotki a myślałem o kopułce do 100zł jakiejś (nie wiem jakiej)..cóż pozostaje czekać aż jakiś śmiałek stawi czoła :P a swoją drogą jak wypada PJ w konfrontacji z GDWK 9/80 tonsila?

Skomentuj

Zamieszczone przez GTK
                a swoją drogą jak wypada PJ w konfrontacji z GDWK 9/80 tonsila?
                jest bardziej szczegolwy, ciagnie wyzej, da sie ciac nizej... ale tonsil ma taka zalete ze jest delikatniejszy i potrafi ukryc wiele niedoskonalosci zarowno glosnika jak i sygnalu

Skomentuj

Czaruję...
                X