Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

co powieci eo głośniku peiying PY-BE250F2 25cm

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

co powieci eo głośniku peiying PY-BE250F2 25cm

posiadam taki w domu w skrzynce zamknietej 45lit. Co o nim sadzicie ????

Zamieszczone przez siwy1255
    Co o nim sadzicie ????
    a co można o nim sądzić skoro pewnie mało kto z forumowiczów go słyszał? Co ma na celu Twój temat? Mamy się zachwycać tym głośnikiem razem z Tobą czy co? Sprecyzuj pytanie jeśli jakieś jeszcze masz albo temat wywalę do kosza i tyle...

Skomentuj

chcialem wiedziec czy waszym zdaniem jest dobry do domu i czy poradzili byscie mi zrobic do niedo skrzynie bass -reflex czy band pass

Skomentuj

Zamieszczone przez siwy1255
        band pass
        śmiem wątpić że zrobił byś ją poprawnie... Jeśli masz możliwość pozbycia się tego głośnika to chyba będzie najlepsze rozwiązanie... Kupiłeś go nowy czy za psi grosz od kogoś? Czym go chcesz napędzić?

Skomentuj

zostaw tą pompkę w zamkniętej chociaż i tak dużą obudowe daleś, ostatnio znajomemu zrobiłem skrzynkę pod niego zamknietą ~28L i myślę że więcej nie ma sensu gra to głośno i nadaje się tylko do chałasu w samochodzie, do niczego więcej. Skrzynia zamknięta nie zweryfikuje ci tak jego parametrów jak br albo band pass

teraz sprawdziłem i jednak to był inny PY-PA250F4 ale myślę że bez wiarygodnych parametrów i tak zostaw w zamkniętej ew zmniejsz obudowe jak chce ci sie bawić lub sprzedaj ten głośnik

Skomentuj

kupilem go nowego i jak narazie gra w zamknietej skrzyni . gra on pod amplitunerem Techcics SA-EX140. jestem jak narazie poczatkujacym w konstrukcjii skrzyn

Skomentuj

No to chyba Ty powinienes nam powiedzec co o nim sadzisz?

A koledzy sie chyba zapominaja!? Jak mozna komus radzisz zeby sprzedal glosnik? Moze jest z niego zadowolony?

Zaraz wywale ten temat bo nie wiem o czym on jest?

Skomentuj

Jestem z niego zadowolony i to bardzo tylko nie wiem czy moge z niego wycisnac wiecej

Skomentuj

To może spróbuj zmierzyć jego parametry T/S np. programem hobbybox i wtedy możesz pobawić się jakimś softem który pomoże Ci zasymulować różne obudowy i będziesz wiedział czy wyciśniesz z niego więcej.

Skomentuj

ok dzieki

[ Dodano: 2009-12-08, 20:16 ]
                    a moze bys mi link podal do pobrania go ??

Skomentuj

program mozesz pobrać tu:

http://www.audio-software.de/downloads.html

Opis programu oraz jak wykonać pomiar masz np tu:

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic279119.html

Pozdrawiam.

Skomentuj

Czaruję...
                      X