Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Projekty oferowane przez "Akustyk".

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Projekty oferowane przez "Akustyk".

Rozważam zakup gotowego projektu oferowanego przez sklep Akustyk ( www.akustyk.com.pl ). Na forum znalazłem tylko 1 post ad. sub'a tej firmy. Konkretnie interesuje mnie projekt o nazwie 3A2 ( http://www.akustyk.com.pl/projekty/3A2.html ). Może ktoś z Was ma jakieś doświadczenia z ich projektami lub słyszał coś o nich? Co myślicie o 3A2 ? Tani nie jest ale cena zestawu to po prostu cena głośników a dodatkowo płaci się za zwrotnice. Mam dooży pokój więc potrzebuję czegoś sporego. Danke.

polecam zobaczyc ten ten temat
    konstrukcja warta uwagi ktora wybierasz ale droga

Skomentuj

konstrukcja nie jest warta uwagi. przede wszystkim proponowałbym Ci poszukanie jakiegoś kitu na Etonach,Exelach,Accutonach,czy też np Aurum Cantus (szczególnie wstęgi).W necie jak sie zainteresujesz to sporo znajdziesz.Jeśli szukasz pomocy z wyborem drogich kolumn to napisz na gg,odsłuchałem wiele głośników i myslę że mogę coś Ci doradzić.Druga sprawa,że jak niemasz predyspozycji,umiejętności,to lepiej jakbys zakupił faktycznie ten kit,ale są inne lepsze rzeczy :).Jak co to pisz,chętnie pomoge

Skomentuj

Bardzo drogi projekt sobie wybrales. Za takie pieniadze to na pewno jest wiele innych. Problem w tym ze zadko takie zestawy do samodzielnego montazu mozna odsluchiwac wiec najpierw musisz dokonac wyboru. Na pewno projekty AKUSTYKA sa dobrze zaprojektowane bo zajmuje sie nimi czlowiek ktory ma doswiadczenie i zaplecze pomiarowe.

Co do glosnikow to wiadome jest ze weglowe scany maja nieco matowa srednice nieco wiecej blasku w tym zakresie maja Vify ale nie schodza tak nisko. Najczesciej jest tak ze wiekszosc dobrej klasy glosnikow robionych jest na Scan-speaku i Vifie a potem reszta drogiego swiata jak Eton czy inne mniej znane i trudniej dostepne firmy.
        Zeby dokonac wyboru musisz ustawic sie, po jakis odsluchach, w ktoryms obozie. Wiekszosc ludzi zadawala sie Vifami a wybredniejsi Scanami natomiast sa tacy co nie moga ich sluchac i wybieraja wlasnie leciutkie Etony itp.
        Kupowanie zestawy do montarzu to zawsze jakas niewiadoma dlatego producenci nie boja sie takich kolumn bo kliens szczegulnie wymagajacy zawsze woli najpierw posluchac zanim kupi. A robia kolumny Ci co maja o tym pojecie i jakias aparature.

Nawet jakby kolega gipsy2 slyszal wszystkie glosniki swiata i wybral sobie najlepsze to wcale nie znaczy ze beda on odpowiadac Tobie.
        Jesli lubisz dzwiek Scan-Speakow i slyszales juz kiedys revelatora wysokotonowego to bierz ten projekt bez zastanowienia.

Skomentuj

no ja bym tego nie kupił. i nie tylko dlatego, ze nie mam tyle kasy,ale dlatego, iz:

- nie mam napędu do tego(komplementarnego - :lol: ) a może się okazać, że na wszelkie sugestie "gra matowo" odpowiedzą ci: napędź to mekintoszem za 10000000$; pod tym względem nie ufam takim firmom jak akustyk;
          - DIY to zawsze jakieś ryzyko - czujesz się na siłach aby wykonać projekt w 100% dobrze ryzykując taką kasą?
          - jak to odsłuchasz? wywalisz kasiutę i okaże się, że ci si to nie spodoba i co wtedy? wiesz jak się sprzedaje DIY? marnie....
          - kupując kolumny gotowe za taką cenę, nie będziesz miał kłopotu z tym, aby je nawet wziąc do domu i przymierzyć czy ci grają w pomieszczeniu. a tu?

eh. ja bym się trzymał od tego z daleka. Lepiej kupić dobre gotowe kolumny a pobawić się w DIY możesz robiąc suba do nich. np. na XLSie z pasywną membraną. ponoć zabija.

pzdr

Skomentuj

Sprawa wyglada tak, ze sub'a juz mam (zamieściłem go dziś na forum) a "majsterkowanie" sprawia mi wiele przyjemności i satysfakcji. Racją jednak jest, że jeśli z rezultatu nie będe zadowolony to wtopie okolo 6k PLN. Wzmacniacz mam Technics A900 S Mark II (niestety). Podobno jak na Technics to nie najgorszy :-) Mam pewną awersję do kupowania gotowych produktów a kolumny na głośnikach tej klasy kosztowałyby majątek. Moj problem polega też na tym, że mam 40to metrowy pokoj i byle maleństwa nie wchodzą w rolę. Nie chciałbym "iść na łatwiznę" i kupować gotowego produktu ale faktycznie kupować coś co służy do słuchania bez wcześniejszego odsłuchu brzmi jak absurd. Fakt, że producent zachwyca się jakością dźwieku nic przecież nie znaczy. Dzięki za opinie. Czekam na dalsze.

Skomentuj

Czaruję...
            X