Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Alcone Acoustic

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Alcone Acoustic

Witam wszystkich. Jestem tu nowy, ale staram sie na bierzaco sledzic to co sie tutaj dzieje :). Mam do Was pytanie zwiazane ze zwrotnica: o co chodzi z elementami L4 i C4 na schemacie? W wykazie elementow są one opcjonalne. Kiedy je stosować, a kiedy nie?

http://img526.imageshack.us/i/zwrotkaalcone.jpg/

Pozdrawiam

Pewnie korekcja impedancji dla wzmacniacza lampowego opcja.
    BTW masz te głośniki ??!!

Skomentuj

Alcone swietne glosniki, slyszalem ich kilka. Rewelka.

Skomentuj

Długo już się przymierzam do nich, tyle że chciałem AC 6.5 HE zainstalować w TL, myślę że w koncu uda mi się zakupić.

Skomentuj

Mieszkam w miejscowosci gdzie gosciu robi-robil? Glosniki na Alcone http://www.artonaudio1.alpha.pl/arton.html Kiedys tam bylem u Niego pare razy, to mialem okazje posluchac troszke.

Rfck ostatnio byly bardzo duze promocje w http://www.loudspeakershop.eu/alcone-acoustic-m-36.html

Ale widze ze ceny juz wrocily do normy.

Skomentuj

Czesto je ogladam nie widzialem promocji na alcony, ostatnio to nawet ich nie mieli dopiero niedawno je zamowili
            Kurde jednak arton działa;d a ja sie naszukalem tyle bo padlo im cos z domeną myslalem ze bankrut czy cuś

Skomentuj

Powiem Ci tak: Przez jakis czas Arton nie dzialal, mial jakiegos wirusa w kodzie strony czy cos. Niedawno odpalili jakas zapasowa stronke i przerzucili czesc rzeczy na ta nowa.
              Jednak tam gdzie kiedys gosciu mial swoje biuro, sklep i warsztat, teraz jest sklep z materialami budowlanymi, nie widze zadnego szyldu Artone i zawsze jak tam przechodze to jest zamkniete. Niby mozna zadzwonic i gosc sie pojawi. Sam juz nic nie wiem... Na GG tez nie odpowiada, a czasami bywa.

Co do promocji na Alcony to byla byla i to duza. Chyba mieli jakies resztki magazynowe i chcieli sie tego pozbyc. Roznica byla spora.

Skomentuj

Weź mnie nie załamuj :d

Ta stronka też ma jakiegos WIRA! nod coś wykrywa.

Skomentuj

O ile dobrze pamietam to promocja byla w polowie listopada.

http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=1...ghlight=alcone tutaj o tym pisalem

Skomentuj

Nie na temat...
                    mi na operze i avaście wszystko pięknie się załadowało, bez żadnych alertów... po czym po ~5 minutach niebieski ekran heh. Nie wiem czy to miało coś wspólnego z tym wirusem, który tam podobno jest - post Rfck przeczytałem dopiero po fakcie :???:

Skomentuj

Jeżeli mowa o arton audio z jawora to ja tam nic już nie kupie. Kupowałem z 3 lata temu części to chłop nie dość że zwlekał parwie 1.5 miesiąca to jeszcze przysłał na 2 paczki druga 3 tyg później, to cewki zamiast 1.5 mH było 1.45mH. A wysłał paczki po tym jak zadzwoniłem do niego i postraszyłem że kasa wpłacona towaru nie ma i że na policje pójdę i go na forach audio obsmaruje.
                      Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
                      Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

Nie na temat...
                        A nie odpalał sie wam czase Adobe Acrobat ?? Bo Mi tylko zmulił kompa :P to go w Menedżerze zadań wywaliłem :) Stronka OK Opera zablokowała pop-up i tyle :)

Skomentuj

Witam ponownie. Fachowcy z polinka wyjaśnili mi, że elementy te służą do wyrównania wzrostu sprawności w okolicy 20kHz (wyeliminowanie "piku" przy 20 kHz czy jakoś tak :)). Jeszcze jedno pytanko: Czy BR może być bezpośrednio za głośnikiem? pozdrawiam.

Skomentuj

W monitorach przeważnie montując br z tyłu znajduje się na wysokości wysokotonowca, ale nie powinno sprawiać problemu to o co pytasz. Pamiętając trzeba jednak że minimalna przestrzeń,odległość za br musi być równa średnicy tunelu.

Skomentuj

Czaruję...
                            X