Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Yamaha A-760 Co o tym myślicie?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Yamaha A-760 Co o tym myślicie?

Witam chciał bym zapytać jakie macie opinie o wzmacniaczu Yamaha A-760 warty jest uwagi ?
    http://allegro.pl/item853911508_wzma...aha_a_760.html

Nie lepiej jakis pionier? Nie am przekonania do tej firmy. Niech oni lepiej zostaną przy motorach. :mrgreen:

Skomentuj

Seba727, teraz to żeś wypalił jak Filip z konopi (indyjskiej). Yamaha robi jedne z najlepszych wzmacniaczy, większość modeli pioneera nie dorasta do im pięt. Szczególnie solidne były stare, już nie produkowane "klocki" z serii A-xxx. Miałem A-520 i to naprawdę kawał solidnego sprzętu.

Skomentuj

Tu masz trochę informacji.
        http://gigapod.free.fr/Yamaha_A760.html
        Warty uwagi ale też zależy za ile uda Ci się go kupić.
        Musisz się też liczyć z tym że wzmacniacz ma swoje lata
        i może wymagać jakiś drobnych napraw (konserwacja przełączników, wymiana elektrolitów itp).
        Fajne Yamahy to były modele B-1, M-60, M-80 :)

Skomentuj

Za ile się opłaca go kupić i ile ma on watt przy 8 ohm wie ktoś może ?

[ Dodano: 2009-12-20, 22:58 ]
          Zamieszczone przez Seba727
          Nie lepiej jakis pionier?
          Pioneera możesz se wsadzić w buty miałem chyba 2 wzmaki tej firmy nie polecam.

[ Dodano: 2009-12-20, 22:58 ]
          Ogólnie jak ktoś by zobaczył jakąś okazje wzmaka około 100 watt prosił bym o linki na allegro.

[ Dodano: 2009-12-20, 23:03 ]
          I jeszcze takie pytania ma on 4 wyjścia a do wzmacniacza wchodzą 2 osobne sygnały ( prawy,lewy) czyli 2 wyjścia sa z kanału lewego i 2 z prawego ?(chciał bym jakoś filtr dolno przepustowy wrzucić)

Skomentuj

Pioneera możesz se wsadzić w buty miałem chyba 2 wzmaki tej firmy nie polecam.

Ta, a jakie miałeś modele?

Skomentuj

Czaruję...
            X