Yo chcecie miec bardzo dobre glosniki wysokotonowe za nieduze pieniadze? sprawdzcie adres www.elfa.se i glosniki audaxa.bomba!
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
głośniki Audax
Collapse
X
-
natomiast gipsy2 nie ma kłopotów ze zdobyciem głosniczków .
Kraków i wszystko.
Gipsy moze nam cos podpowiedz jak zdobywasz vifki itd.
U mnie w kaliszu jest gośc co czasami wystawia towar z niemiec .
Audaxy tw025f1 ( mniejsze od A0 - 70mm bo wykonane na magnesie neodymowym kupiłem za 140zł )
Skomentuj
-
nie gipsy2 wrecz odwrotnie - mam SZACUNEK ( zle mnie odebrałeś itd).
Wielu na tym forum miało i ma problemy z zakupem głośników z przedziału "hi-fi".
Wiele juz takich tematów było ....." gdzie dostac to lub to "
Mysle ze wielu forumowiczów tak jak moich miejscowych "audiofili", nie było nawet posłuchac jak gra przecietnie-dobrej klasy sprzęt oraz jak graja kolumny znanych firm . Ciebie gipsy2 widze inaczej ( uwaga bo teraz bedę słodził gipsy`emu ;-)
Widze ze nie wydajesz kasy na badziewie ( wolisz poczekac doskładac , dopytać , porłównać)
Szukasz najleprzego brzmienia w rozumieniu subiektywnym ( szukasz swojego ideału)
co wiecej? - nic wiecej :)
Ciekawi mnie tylko gdzie zakupujesz głosniki i jaki masz do nich dostep ( czy sklepowy czy tańszy. Bo ja i wielu nam podobych tez czasami kupuje a kasa na zwrotki sie przyda )
Jeszcze jedno mnie ciekawi . Jak oceniasz subiektywnie tą tw025a16 porównaj ją z innymi które by były zblizone lub leprze .
Skomentuj
-
witaj Chomik....ach nie zapomne jak polecałeś mi kiedyś aerożelka...pamietam jak doradzałeś mi głównie audaxy i tak też sie stało! kupiłem węglówke i tw025a16. Co do głosników,to kupuje czy to w akkusie,czy w artonie,nawet w elfie,w artonie jak pogasz dostaniesz 5% rabatu.Dodam że mimo że zakupilem te moje audaxy juz w kwietniu to do tej pory nie mam całkowicie budy skończonej.Brakuje forniru na górze i dole,a także musze strzelić zfazowania,troche roboty wiec jest.Ale odsłuchiwałem te głosniki i to juz z docelową zwrotnicą (jest juz w gotowa).Było to jeszcze za czasów gdy mialem Pionera vsx-d710s ampli.Sypał on diabelnie wysokimi tonami grał bardzo ostro.Wysoki audaxa zagrał lekko ostro.Poprostu pionek sie do tego nie nadawał...Co do brzmienia,głosnik wg mnie jest lepszy od wszystkich Vif,gra nieco gorzej od najtańszego Ushera.Jego brzmienie cechuje wybitne,przecudne oddanie barw.Najbardziej mnie zaskoczyło brzmienie blach perkusyjnych,proprostu cudo!Głosnik cechuje sie wybitną szczegółowością bardzo dobrą stereofonią i bdb z + przestrzenią.Głosnik wyprzedza Vify napewno,ale jest on bardzo trudny w aplikacji.Napewno nie nadaje sie do ostrej elektroniki,lepiej do ciepłych wzmaków,najlepiej do lamp.W tej cenie niema sobie równych,ale jesli masz okazje następnym po nim głosnikiem byłby Usher.Scany sa do dupy,o Focalach jeszcze wypowiadał sie niebede :)
Skomentuj
-
no no Chomik,ładnie ładniekurcze,ja jakos niejestem zwolennikiem car audio,dla mnie to relacyjna strata pieniędzy,nie pytajcie sie czemu,poprostu tak jest.Błażej,ja na leże do tej samej grupy ludzi co Wy,niemam nadmiaru pieniędzy,ale poprzez umiejętne gospodarowanie itp stać mnie na pewne przetworniki i zabawe z nimi.Doświadczenie moje niech pozostanie w ocenie klientów,kolegów czyli Was.Aaaa,po co Chomik odlewasz ten kosz??
Skomentuj
-
czołem.
hmm. Ja takze nie wydaje kasy na car . Do autka tym bardziej nie utopie kasy na korekcje czasów, procesory itd . Moze uda mi sie zastosowac raz wystarczajacy wysokotonowy i zabierać ustrojstwo do nastepnych autek bez niszczenia orginalnego układu audio danego samochodu (raz wydam kase :-). Mysle ze jak bede zamieniał mieszkania to zestaw domowy zabiore z sobą ;-D )
Sprawa jest oczywiście taka ze lubie jak coś gra podczas jazdy . Moge wtedy rozkoszowac się spokojem ( w domu dzieci i zona ) . Wiem ze nie da się tanio uzyskac tego co w domciu bo fazy , odbicia ,układ głośników itd.
Wykonuje profil tak by pasował idealnie do kształtu autka . Następnie zamocuje go w "krawedziach" tak by obejmował słupek przedni i dochodził płasko do midwoferka umieszczonego prawie płasko nad nawiewami bocznymi ( tam mam orginalne miejsce na głosniki) . W efekcie chce uzyskac blisko siebie głosniczmi . mid bedzie nie płasko jak w orginale lecz troszke pod katem.
Dla zainteresowanych napisze jak to "dłubie".
Obkleiłem bok autka folią aluminowa dla ochrony. wziołem balonik w balonik dla pewnosci. Wlałem gips . Odczekałem az zacznie nadawac się do lepienia ( konsystencja twardej plasteliny ).
Tak powstał krztałt pomniejszony o grubosć folii+baloników .
JAK WYSCHŁO .
pofil obleiłem watą szklaną +zywica. wyjołem gips, baloniki. wnetrze utwardziłem kolejną warstwą waty + mocowania z mdfu.
Teraz schnie w warsztacie . Co wyjdzie z tego? nie wiem.
Skóre się namacza co pozwala ja naciagac i profilowac . potem głosniczek :-)
bedzie to coś jak u gościa o nicu wolf tylko nizej i
fotka autka wolfa( tez vw polo)Załączone pliki
Skomentuj
Skomentuj