Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaka skrzynia do LW1000 Alpharda

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaka skrzynia do LW1000 Alpharda

Ostatnio w szafie znalazłem glośnik Alpharda LW 1000 i postanowilem zrobić na nim sub. Sub mial by być pasywny. Chcę go podłączyć do wzmacniacza A-445. Moje pytania co do suba to jaką powinien mieć pojemność i jaki bass reflex. Glośnik ma 25 cm, impernacja 8 ohm, 100 wat rms (podobno) Pasmo przenoszenia [Hz 38 - 4000. Jeśli będzie trzea mogę dopisać resztę parametrów. :mrgreen:

Ten glosnik jest koszmarny. Sprzedaj go, szkoda ciac desek do tego badziewia.

Skomentuj

Desek mam pod dostatkiem. wiem że głośnik nie jest rewelacyjny ale nic by ,mie to nie wyszło. Prubowałem symulacji w programie WinIsd i nic mi nie wychodzilo. Na wet tego nie pojmowałem. :mrgreen:

Skomentuj

nic by nie kosztowalo ale czas bys zmarnowal na wykonanie skrzyni... Taka prawda nie ma co z tym sie bawic

Skomentuj

Czasu też mam full. To czy mógł by mi ktoś odpowiedzieć na pytanie zadane w temacie? :mrgreen:

Skomentuj

Jak juz chcesz to zrob tam standardowa pake z 40l a br na ucho ew. closed

Skomentuj

akurat seria LW nawet mi sie podobala
              ale poza LW800 to reszta gra tylko w zamknietej :???:
              ja bym zrobil 30 litrow zamknieta ale jako pasywka to on nie ma kompletnie racji bytu z powodu smiesznie niskiej efektywnosci

Skomentuj

QTS prawie 1, więc tylko zamknięta, ale rewelacji to nie będzie :P

Skomentuj

TL... :lol:

Skomentuj

Nie wiem jaki jest problem w tym glosniku ale on po prostu nie gra. Nie mam nic do Alpharda bo mialem hw1800 i glosnik w zastosowaniu domowym sprawdzal sie swietnie ale LW1000 meczylem na rozne sposoby razem z kumplem i ten glosnik wg jest bardzo kiepski. Glosnik wiecej dudni i charczy niz gra, i to niezalenie od zastosowanej obudowy. TL nie probowalem ale niemialbym zadnych checi na budowanie TL do tego glosnika.
                    Robta co chceca.

Skomentuj

Modeli LW1000 jest kilka: A4, A6, A8 i najstarsza XE, która miała bardzo wysoki qts bliski "1", natomiast serię A można wpakować do BR. Jak masz dużo desek to zrób do testu jakieś 50L i ujmuj objętość aż do 30L i sam zobaczysz... usłyszysz :smile:

Skomentuj

Ok. Dzięki za rady. :mrgreen:

Skomentuj

Zrób sobie popielniczke na TL szkoda czasu na obliczenia

Skomentuj

LW1000 nadaje się fajnie na kino-wibrator do łóżka

Skomentuj

He he. Jednak sprubuje zrobić coś z tego czegoś.

Skomentuj

Czaruję...
                              X