Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

zakup wzmacniacza do 600 zł

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

zakup wzmacniacza do 600 zł

Witam. Mam problem a mianowicie od miesiąca juz obserwuję aukcje na allegro i szukam jakiegoś wzmacniacza dla siebie. Bedzie on napędział kolumny które właśnie są w trakcie budowy chodzi tutaj o projekt ze strony troelsa gravesena PMS.

Zależało by mi na wzmacniaczu dość mocnym około 2 x 90 watt rms dla 8 omów chyba że trafiła by sie perełka wtedy może być i mniej [nie będe tym straszył sąsiadów], by było ominięcie fukncji korektora bo wg mnie żywy dźwięk jest najlepszy. Wypadało by tez coś z bardzo niskim thd ale tutaj juz problem nie wszędzie można znaleść te wartości, ale na szczęście jest hi-fi wiki. Wzmacniacz typowo słuzył by do słuchania muzyki elektronicznej, trance, ambient, chillou, house a czasami metal rock. Najbardziej mi zależy na dynamice choć i przydałą by się dobra przestrzeń i by łądnie odtwarzał vocal.

wśród ofert którę obserwuje znajdują się:
    http://www.allegro.pl/item869673238_...cz_klasyk.html
    fajny tylko ze inteligencja allegrowa juz przebija ceny zamiast czekać do końca ;/

http://www.allegro.pl/item865114518_...6_mark_ii.html
    czytałem że jest bardzo fajny i w dodatku bardzo dynamiczny ale każdy ma indywidualne dla siebie odczucia z odsłuchu.

http://www.allegro.pl/item872014628_...k_vintage.html
    też przyjemny.

Wygląd wzmaczniacza nie ma znaczenia, nie zależy mi na spasowaniu z odtwarzaczem jaki mam harman hd710, może to być styl vintage, aluminium, czy też inny to ma grać.
    Proszę was polećcie mi cos bo to jest chol^rnie trudne zwłaszcza gdzie mieszkam. nie mam możliwości nic odsłuchać.

Co do marek myśle Harman Kardon, Pioneer, Denon, Luxman[te z tego co widze małej mocy]. Mogą być inne byle nie Yamaha, techniks słuchałem i graja dla mnie słabo.
    Dziękuję bardzo za cenne rady i pomoc z góry. Pozdrawiam serdecznie Michał

Zamieszczone przez NumB-3R
    Mogą być inne byle nie Yamaha
    bo grają słabo? :lol: Jakich modeli z Yamahy słuchałeś?
    Miałeś do czynienia z takimi modelami jak np ax-700, ax-900(za 600zł może być z tym akurat cięzko) czy a-1020?

Skomentuj

Szczerze polecam Ci coś, co się nazywa NIKKO TRM-750 / 650
      Miałem TRM-650
      Rewelacyjny wzmacniacz, który użytkowałem najdłużej ze wszystkich jakie posiadałem.
      Z powyżej wymienionych, uważam że przebija AX-700 i SA-708, reszty powyższych nie słyszałem.
      Bardzo duża moc i przepięknie grał, do tego allegrowa inteligencja nie jest świadoma jakości tego sprzętu i można go tanio kupić. Odsyłam do google'owania na temat tego wzmacniacza. Na allegro nawet jest aktualnie jeden wystawiony:
      http://www.allegro.pl/item866711901_...itory_rft.html
      Wypadałoby dokładnie wypytać czy sprawny, bo sprzedający jakiś taki z opisu nierozgarnięty. Sam biorę udział w aukcji :P

650'tka ważyła ok. 8 kg, ogromne ekranowane trafo, 4x tranzystory NEC'a. Wszystkie potencjometry ALPS'a. Osobna płytka z sekcją wzmacniacza była zamontowana nieco śmiesznie - pod ukosem i przytwierdzona do radiatora o dość dużych gabarytach.
      Nie przebija co prawda bardzo wysokich modeli cenionych audio firm ale bije na łeb całą masówkę - starszą i współczesną.

Skomentuj

starsze harmany z serii PM, np PM655Vxi badz PM665Vxi
        maja po 90W przy 8Ohm w gore, sa bardzo dobre (sam mam)

spokojnie kupisz do 600zl, 655Vxi za 400zl mozna wyrwac, 665Vxi troche drozej lecz tez powinienes sie zmiescic

PM655Vxi

Skomentuj

Hmm a Marantza nie bierzesz pod uwagę? ja mam prosty model i jestem bardzo zadowolony z brzmienia

Skomentuj

Sony z serii 5xx ES oraz 6xx ES możesz brać pod uwagę. Ponoć godne uwagi.

Skomentuj

Marantz także zapomniałem o nim. Mogą być inne marki zależy mi by ten sprzęt grał a nie wyglądał ale też nie do przesady;p

do kolegi wyżej nie pamiętam tego modelu yamahy ale nie odpowiadała mi brzemięniem za płytki bas. Nie było tej głębi i szybkości co pioner czy też harman. Ale na to ma wpływ nie tylko wzmacniacz bo możliwe że głośniki też swoje zrobiły. Dlatego to jest loteria z dobrym zakupem.

Odnośnie tych allegrowiczow nie chce nikogo urazić sam obserwuje tego pionka bo ma bardzo interesujące parametry i design nie ukrywam. Denerwuje mnie tylko to że ktoś widzi cenę załóżmy 200 a jest 9 dni do końca aukcji musi podbić. Nie może poczekać do końca. Czasami przedmiot kosztuje grosze a ludziska tak podbijają że zakup niektórych rzeczy to tylko głupota. Taka rzecz sprzeda się za kosmiczne pieniądże a po jakimś czasie ktoś wystawi coś podobnego i już nie ma takiego szaleństwa. Ją z własnego doświadczenia czekam do ostatniej minuty. W końcu w licytacji zależy każdemu by wygrać ale też za przyzwoitą cenę.
              Gdybym miał możliwość odsłuchania jakiegoś cuda to było by z górki a tak niestety muszę ryzykować.
              Czy ktoś z was miał styczność z a616 mk2?
              Prądu to je dużo moc ma bardzo interesująca. Wyczytałem o nim całkiem sympatyczna opinię na audiostereo szkoda że tylko jedną była.

Skomentuj

Zamieszczone przez NumB-3R
                Ją z własnego doświadczenia czekam do ostatniej minuty. W końcu w licytacji zależy każdemu by wygrać ale też za przyzwoitą cenę.
                1) To licytacja i na tym to polega.
                2) Sprzedajacemu tez zalezy zeby mial jakis pieniadz, a sprzet idzie za tyle za ile ktos jest w stanie go kupic, to odnosnie "glupoty".

Skomentuj

Sprzedawca i kupujący to 2 inne światy ten chce przedac najkorzystniej dla siebie a kupujący znów na odwrót. Nie da się obojgu dogodżic. Licytacją na allegro jest prawie identyczna jak te pokazywane w tv. Ale tu można pisać i debatować a w temacie chodzi o wzmacniacz.

Skomentuj

Czaruję...
                  X