Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Posiadam skrzynie 140l jaki głośnik?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Posiadam skrzynie 140l jaki głośnik?

Witam serdecznie forumowiczów w Nowym Roku, robiąc porządki na strychu znalazłem stare skrzynie, zmierzyłem objętość mają 143l szkoda mi to wywalić czy spalić. Jest tam zaaplikowany głośnik Vermona gitarowy 15" nie ma żadnego opisu moc 50W czyli słabizna, wyjątkowo stara konstrukcja. Myślałem żeby wstawić tam coś innego coś co mógłbym wykorzystać potem na dyskotece jako głośnik sub niskotonowy. Nie wiem za bardzo co by tam ewentualnie można było wsadzić. Priorytetem jest SPL, duża wytrzymałość mocowa, jakość dźwięku ma tu mniejsze znaczenie. Myślałem, żeby upchać tam dwie 12":
    http://stx.pl/gdn-30-300-4-se.html
    (może być zamontowany jeden głośnik z przodu a drugi z boku? wiem, że ciulowo to będzie wyglądać ale nie wiem czy wejdą oba na front)
    a co do głośnika 15" nie mam pomysłu jaki, co myślicie lepiej 2x12 czy jedna 15?

Może sprzedaj to co masz (jeżeli jest całe/sprawne) i zrób coś porządnego od podstaw.

Skomentuj

Nie no ciężko będzie to sprzedać ;/ mała moc nieporęczne to, skrzynie nie są specjalnie wykończone, wielkie na miejscu nie ma szans tego opchnąć a na allegro nie będę wystawiał nikomu tego nie wyśle a wątpię żeby po to ze świata ktoś przyjeżdżał, także nie wiem czy ma dalej leżeć i pić wilgoć czy może jednak coś by z tego zrobić

Skomentuj

mozesz zrobic fote samego glosnika z tylu i z przodu? moze bym byl zainteresowany kupnem.

Skomentuj

tak jak najbardziej zrobię zdjęcia i wkleję na forum, a co już myślisz o aplikacji w tunelu? :P

Skomentuj

hehehe bardziej o odgrodzie-tubie myslalem :) TL tez mozna, czemu by nie.

Skomentuj

tak mniej więcej to wygląda

Skomentuj

szkoda ze tylko jedna sztuke masz...

Skomentuj

nie no mam dwa takie

Skomentuj

sprawne? nie charcza? oba graja tak samo? Do Bolkowa nie mam daleko :]

Skomentuj

szczerze nie pamiętam kiedy tego słuchałem zawsze działały myśle że od leżenia na strychu nic sięnei stało im złego, wieczorem dzisiaj podłączę zobaczę jak to chodzi

Skomentuj

Czaruję...
                      X