Hejka. Potrzebuję dobre monitorki DIY do słuchania rocka i metalu. Najlepiej coś na Tonsilu - lubię brzmienie tej marki. Ewentualnie na innych lekkich do napędzenia głośnikach tu chyba Tesla się kłania - bo nie wiem czy Visatony są ociężałe jak STX gdzie trzeba sporo wpakować mocy. Mam wzmacniacz 2x50WAT z obsługą kolumn 6 i 8 Ω. Zastanawiałem się nad:
- GDN 15/40/5 8 ohm + dobra wysokotonówka gdzie jest gotowa zwrotnica
- GDN 13/40/2 8 ohm + dobra wysokotonówka gdzie jest gotowa zwrotnica
W przypadku Tesli / Visaton nie mam pojęcia. Pokój 12m^2 zagracony regałem i 2 wersalkami 1 osobowymi - nie ma gdzie postawić podłogowych. Jaki litraż jest potrzebny do MTM na GDN 15/40/5 ? Może da radę zrobić duży monitor (do 50cm wysokości i 30-40cm głębokości).
Słucham głównie kapel typu Manaam, Banda i Wanda, Lady Pank, T Love, Metallica, Iron Maiden, Hammerfall, Roxette, ale i cięższe brzmienie folk metalowe Korpiklani, Alestorm. Uwielbiam też Michela Jacksona. Od czasu do czasu jakaś elektronika typu JMJ (JAN MICHAEL JAR).
- GDN 15/40/5 8 ohm + dobra wysokotonówka gdzie jest gotowa zwrotnica
- GDN 13/40/2 8 ohm + dobra wysokotonówka gdzie jest gotowa zwrotnica
W przypadku Tesli / Visaton nie mam pojęcia. Pokój 12m^2 zagracony regałem i 2 wersalkami 1 osobowymi - nie ma gdzie postawić podłogowych. Jaki litraż jest potrzebny do MTM na GDN 15/40/5 ? Może da radę zrobić duży monitor (do 50cm wysokości i 30-40cm głębokości).
Słucham głównie kapel typu Manaam, Banda i Wanda, Lady Pank, T Love, Metallica, Iron Maiden, Hammerfall, Roxette, ale i cięższe brzmienie folk metalowe Korpiklani, Alestorm. Uwielbiam też Michela Jacksona. Od czasu do czasu jakaś elektronika typu JMJ (JAN MICHAEL JAR).
Skomentuj