Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Altus 300 do Techno

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Altus 300 do Techno

Myślę sprzęt estradowy do domu jednak odpuszczę. Co myslicie o Altusach 300, czy do głośnego słuchania Techno mi się sprawdzą. I jaki Subwoofer do nich byście mi polecili.
    Jestem w kropce nie znam się na sprzęcie, a chce mieć cos fajnego w domu do głośnego słuchania techno.

ALTUS 300
    Moc znamionowa W 150
    Moc max W 300
    Impedancja Ohm 8
    Pasmo przenoszenia Hz 30-18000
    Efektywność dB 91
    Wymiary [W x H x D] mm 400x890x335
    Masa kg 24
    Głośnik niskotonowy mm 300
    Głośnik średniotonowy mm 180
    Głośnik wysokotonowy* mm 25

www.tonsil.com.pl/products_frame.htm

Jezeli chodzi o brzmienie altusow to trzeba je lubiec. Dalece odbiega od innych konstrukcji. DO Altusow sub Ci nie potrzebny
    Z tego co kiedys czytalem byly skonstruowane z mysla o odtwarzaniu dynamicznej muzyki.

Skomentuj

racja. altusy 300 poradzą sobie bez suba. grają naprawdę głośno wręcz estradowo. niezły wykop, cofnięta średnica, wysokie kujące w uszy (takie tsy, tsy...). brak najniższego basu i wysokie do ok 15-16kHz. jak masz duzo miejsca w chacie i mocny wzmak to bierz. tylko pamiętaj ten dzwięk trzeba lubieć!

Skomentuj

Altusy byly stworzone do domowych warunkow z duza efektywnoscia, brzmienie altusow jest dosc dobre i do popu, techno sie nadaja jak najbardziej tylko trzeba by sie zaopatrzec w dobry wzmacniacz do nich

Skomentuj

Jak najlepiej ustwić altusy, myśle że podwiesze ja na rogach pokoju pod sufit, bo na podłodze krucho u mnie z miejscem. Biorę pod uwagę taką opcję aby zrobić z czesem komlet 4 x Altus 300 i rozwiesić je w każdym rogu pokoju. Co mi doradzicie , bedzie fajny ekfekt w techno

Skomentuj

Ja miałem alstuy 300 przez 4 lata. jak postaiwsz je na ziemi to bedziesz mial wiecej basu. Co do suba to nie potrzba do nich zadnego. tylko zaopatrz się w pożądny wzmak.
            Mnie nawet na 2 razy 80 było słychac 3 pietra nizej, a poręcz na klatce schodowej trzesła sie.

Skomentuj

o boooshe. 4* Altus w pokoju. ty chyba hale masz a nie pokój! jak kolumny mają grać dobrze musisz je postawić solidnie na podłodze i mają się znajdować mniejwięcej na wysokości uszu słuchacza. jeśli jak piszesz masz kłopot z miejscem w pokoju lepiej poszukaj czegoś mniejszego do postawienia na regale albo podstawce. typu tonsil perfect, sonata 120, soundfinder 250, 130, fenix itp. jeśli ci basu braknie zawsze możesz suba postawić. to że głośnik jest duzy nie oznacza ze jest dobry! nie przesadzaj z wielkością ani ilością.

Skomentuj

4xAltus 300 hmmm. Zakladasz firme do wyburzania budynkow ??:>
                Jezeli spodoba Ci sie brzmienie tych kolumn to kup ale tylko jedna pare nie ma sensu kupowac dwoch nastpenych. To co mieles przeznaczyc na kolumny dodatkowe zainwestuj we wzmacniacz.
                Jezeli zalezy Ci na natezeniu pomysl o Zeusa gromowladnych. Za 1300 dostaniesz na allegro.
                Oczywiscie jak sasiadow nie lubisz :).

Skomentuj

TAK kup sobie ZEUSY moj kolega sobie kupil 2 za 1000zl nowiutkie w sklepie :) i na nich robilismy dyskotega na duzej sali, tam bylo tak glosno ze ŁOOOOOOO!!!!! hehe a mielismy wzmachol do tego zaslaby !!! bo tylko 150 W na kanal. Glosniki w kolumnach prawie sie nie ruszaly przy max basu a wszystko sie trzeslo ZEUSY graja naprawde GLOSNO !!!!!

Skomentuj

Faktycznie Kupię do Zeusy, jaki subwoofer trzeba do nich

Skomentuj

Tylko 4 * servo 15 Paradigm.

A tak poważnie to raczej nie ma w normalnych cenach subwooferów które są wstanie momóc Zeusom bo musiały by mieć z kilowata mocy i 20 calowe woofery, chyba że lubisz słuchć cicho tych Zeusów, to jakiś normalny duzy sub poradzi sobie z uzupełniniem pasma.

Skomentuj

mamuchno :-)
                        a ja tu się zastanawiam czy u mnie 60W rms to nie za duzo i czy sprzezenie zrobic mocniejsze kosztem "mocy"

Skomentuj

I tak cały jestem w kropce Łukasz doradził mi ze Zeusy Takze jak dla mnie mogą być zasłabe. Ale jest Dobrzę ponieważ dogadałem się z Łukaszem i na spokojnie umówimy temat nagłośnienia dla mnie od podstaw, prawdopodebnie będą to Estrady na 15calowych głośnikach. :)

Skomentuj

i po paru dniach bedziesz juz calkiem gluchy

Skomentuj

moim zdaniem to wszystko bez sensu.....

ale o gustach sie nie dyskotuje

Skomentuj

ZEUSY wymiataja :P !!!!!!!!!!!!!!!!1

Skomentuj

Czaruję...
                                X