Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pytanie o ARN 312/00/x ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pytanie o ARN 312/00/x ?

Po pierwsze który lepszy bo rózne opinie widziłem. 4 czy 8 omowy?
    Po drugie czy jak mam wzmacniacz 120 W sin PIONEER obsłuży ten głosnik RMS ma 100W a max muz 300W czy mu poprostu nie zamało będzie? (bo wszedzie czytam ze np. alfredy zeby zasilic to trzeba miec pożądny wzm, że ich moc niby okreslona przez producenta nie jest wiarygodna i trzeba badzo silne wzm na nie miec, mowa tu o mocnielszych modelach np. CW1002C).
    Po trzecie czy się opłaca czy to lipa głośnik? Bo na stronie http://www.mdcs.prv.pl/ jest zrobiony taki sub a zastanawiam się nad takim.
    Po czwate: ja lubię słuchać bardzo głośno muzyki czy ten głośnik zapewni mi dużą dawkę głosności bo winISD pokazuje ( 80L i 30Hz) ze SPL 91,5 czyli zapowaiada się OK ale czy symulacja pokazuje prawdę czy w rzeczywistości będzie grał cicho.
    Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
    Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

1. Lepszy będzie ten, który ma niższe Qts.
    2. Jeśli wzmacniacz rzeczywiście ma 120 w sin to nie będzie za mało ( tylko sprawdź czy obsługuje 4 omy). Moc 100W podana dla tego głośnika to ciągła moc termiczna, a 300 W to moc chwilowa.
    3. Z tego co słyszałem o tym głośniku to nie jest zły, chociaż trochę za drogi.
    4. To zależy co dla Ciebie oznacza - bardzo głośno. Jeśli chcesz aby winisd pokazywał w miarę prawdziwe wyniki, to musisz mu podac wartość efektywności przy niskich częstotliwościach (powiedzmy 50Hz), a nie średnią efektywność podawaną przez producenta. Przeanalizuj wykres.

Skomentuj

Mówisz, że lepszy 4 omowy ale na wykresie w tych samych obudowach 4 i 8 omowy (80L i 30 Hz) 4 omowy ma f3=36 a 8 omowy na f3=41 chociaż jak tac 4 omowego do 100L i 32Hz wtedy jest lepiej bo mają podobne f3 minimalna różnica no i wtedy f6 jest na 30. Raczej tez mysle że chyba kupię 4 omowy ale niech ktoś poda w jakiej obudowie by go zrobił bo może zestrojem zle a ktos ma inny pomysł. A głośno to znaczy mam obecniew closed bo miałem w b-r CW1002C i jest jak dlamnie cicho jak było b-r to było pierdykniecie pokojem i głośno ale to jeszcze nie to wszyscy gadali ze jak mozesz CW dawac do b-r, moze i leszą charkterystykę ma ale jak dlamnie to lipa jest teraz nie tego się spodziewałem.

[ Dodano: 2004-11-21, 13:13 ]
      A co inni sądzą o tym głośniku i jak mogą niech opiszą swoje wrażenia. Czy warto go miec ??????? A może gołożyć i kupić coś lepszego ale mi zależy głównie na dużej głośnosci.
      Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
      Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

Czaruję...
      X