Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zwrotnica do 2x30-400-8 se + d800Ti

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zwrotnica do 2x30-400-8 se + d800Ti

Witam. Potrzebuje schematu zwrotnicy do tych stx-ow wymienionych w temacie. Impedancja wypadkowa 4ohm. Jezeli niema jakiejs juz pomierzonej zwrotnicy to czy moglby ktos polecic"najlepsza" dostepna ?? i czy trzeba zmieniac polaryzacje drivera. Aha i jakiej gruboscci drut bedzie potrzebny czy wystarczy 1,2mm(cewki). Pozdrawiam

Do takiej konfiguracji głośników nie ma zwrotnicy zmierzonej,są jedynie z kalkulatora. Zobacz mój temat: http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=18095 tam zamiast d800 jest d220 seleniuma,ma prawie identyczną charakterystykę. Jeśli chcesz to spróbuj tą lecz nie odpowiadam za efekt,jeszcze d800 z tymi głośnikami nie sprawdzałem.

Skomentuj

moze cos takeigo ?? bo w Twoim projekcie podzial jest chyba bardzo wysoko skoro cewka niskotowca tylko 0,6mH. Głównym pytaniem jest polaryzacja drivera, czy zamieniac plus z minusem ?? I czy grubosci drutu sie zgadzaja czy moze trzeba grubsze albo wystarcza ciensze ?? Nie oczekuje jakiejs jakosci od tej zwrotki, ma sluzyc bardziej jako zabezpieczenie dla glosnikow, ma byc mocno i glosno. Pozdrawiam

Skomentuj

Kto Ci tą zwrotnicę liczył? U mnie nie jest podział 1,3kHz więc to nie jest wysoko. Jak założysz cewkę 1,2mh na GDN-a to pozbędziesz się średnicy. Polaryzacje ustaw sobie na słuch jeśli potrafisz,Ja ustawiłem odwrotnie bo tak lepiej się zgrywało.

Nikt nie może na ślepo doradzać jaka ma być zwrotnica skoro sam nie słyszał razem tych głośników :) (chyba ze jest się na prawdę fachowcem)

Skomentuj

Hmmm sam nie wiem, jak tak patrze na rozne zwrotnice to wiekszosc maja cewki powyzej 1mH, no ale skoro mowisz ze jest dobrze. Moze jeszce troche rozwine dokladniej mysl co do projektu... z powodu braku podparcia niskich tonow przez subbasy nie beda to typowe nadstawki, ktore kopia wysokim basem, lecz musze one zejdz troceh nizej niz typowa nadstawka ( troche wiekszy litraz i nizsze strojenie ). Nie wiem czy bardzo to zmienia co do zwrotnicy ale chcialem na to zwrocic uwagę. Pozdrawiam

Skomentuj

Tych głośników nie polecam pakować w większy litraż z nadzieją że to coś pomoże,niestety ta aplikacja nic nie da,jedynie zmniejszy się wytrzymałość mechaniczna głośnika i możesz go zajechać jak będziesz bo pałował basem.

Skomentuj

Czaruję...
            X