Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Głośnik sufitowy jako subwoofer

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Głośnik sufitowy jako subwoofer

Witam. Własnie jestem w traknie poszukiwania głośnika do subwoofera i mam szanse kupic po atrakcyjnej cenie ----głośnik---- u producenta kosztuje 699$ wiec jest cos wart. Myslicie ze uda mi sie zrobic z nego cos fajnego co dobrze zagra? Z Góry dzieki i Pozdrawiam wojtek

Zamieszczone przez wojtek528
    mam szanse kupic po atrakcyjnej cenie
    tzn?

Skomentuj

90zł.....

Skomentuj

ciężko powiedzieć, jak masz możliwość to posłuchaj...

Skomentuj

Sadzisz ze bede mial problem z ustaleniem objetosci ? Jest sufitowy wiec nie pracuje on w inny sposob? np ze potrzebuje mniejszej objetosci? w danym momencie jeztem zmuszony zrobic suba na 8calowym wiec chyba nie zagra gorzej..

[ Dodano: 2010-01-31, 23:37 ]
          właśnie że nie mam takiej możliwości..

Skomentuj

Zamieszczone przez wojtek528
            Sadzisz ze bede mial problem z ustaleniem objetosci ? Jest sufitowy wiec nie pracuje on w inny sposob?
            zapewne to free air
            wiesz jaki to glosnik? pokaz dane lub nazwe

Skomentuj

juz wiem :wink:klik co o nim wiem to tylko to. zdjecie tylu klik -pierwsza pozycja

Skomentuj

subwoofer z tego nie będzie bo to głośnik pełno-pasmowy. Powinno to ładnie zagrać w odgrodzie jako system "one-way", choć tak na prawde to 4 głośniki razem sprzęgnięte, więc nie wiadomo czego się spodziewać. Centra akustyczne będą niemal idealnie ustawione, czyli z 2 takich głośników powinno być b. dobre stereo w polu bliskim w open-baffle. Z drugiej strony wątpię w jakość srednich i wysokich tonów.
                Subwoofer z tego może będzie, ale po przeróbce...

Skomentuj

Za 90zł można brać...
                  Ale masz zamiar zamontować go w suficie ?

Skomentuj

Wykrecilbym bym głośnik basowy od tego zestawu i wrzucil w jakas krzynie. Boje sie ze zaryzykuje a nic z Tego nie wyjdzie..

Skomentuj

jak chcesz tak kombinowac to wg mnie nie ma sensu. kup sobie np STX GDN 22 SCX i za taka sama kase masz wyspecjalizowanego niskotonowca

Skomentuj

Czaruję...
                      X