jakiś czas temu zrobiłem sobie kopie Scarlett visatona. tam gra w200s i powiem ze jestem zadowolony bas jak i cala kolumna maja glebie, charakter a nie tak ja wspomniane już tonsile, które dla mnie są surowe i dobre dla zwykłej rąbanki. bas z w200s jest ciepły głęboki potrafi nisko zejść i uderzyć, mnie osobiście głośniki visatona przypadły do gustu i polecam je
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Głośnik do subwoofera 10" do około 250zł
Collapse
X
-
Można, ale nie zawsze to idzie w parze. A kultura grania, jakość detali oraz precyzyjność można stwierdzić jedynie po odsłuchu.
Monacor SPH-250TC niby posiada dobre parametry, ale w ciemno też nie warto brać...
PS nie wiem, ale na moje oko 100W Visatona to trochę mało jak na głośnik do subwoofera, te 150W powinien mieć.
Chyba, że mimo takiej mocy potrafi zagrać..
[ Dodano: 2010-02-13, 12:02 ]
Po dłuższej lekturze na temat visatona w250s stwierdziłem, że nie wart jest swojej ceny :-/
Tu na forum o tym pisano.
Niższe serie tej firmy nie są starannie wykonywane :-/
Jeśli macie jakieś propozycje, piszcie :-)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez rafal20PS nie wiem, ale na moje oko 100W Visatona to trochę mało jak na głośnik do subwoofera, te 150W powinien mieć.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez bart210Moc to nie wszystko.
"cytat"Chyba, że mimo takiej mocy potrafi zagrać.. "
Ale z drugiej strony jakieś prawa fizyki obowiązują - tyle tylko, że zależnie od producenta, ile potrafi wyciągnąć z 1Wata.
Jeszcze nie słyszałem o takim głośniku basowym, który mając ~5Watt potrafi zatrząść pokojem 30m2 i zadowoli dynamiką - także na waty też trzeba patrzeć :-)
Wracając do tematu...
Problem tkwi jak na razie ciągle w wyborze przetwornika.
Skomentuj
-
Jeszcze nie słyszałem o takim głośniku basowym, który mając ~5Watt potrafi zatrząść pokojem 30m2 i zadowoli dynamiką - także na waty też trzeba patrzeć
Skomentuj
-
cursor za suba dla mnie się nie nadadzą :-)
Ale do rzeczy...
Jest coś godnego polecenia czy odpuścić sobie temat tu na forum.
Pzdr
[ Dodano: 2010-02-15, 09:53 ]
Panowie padło na visatona w 200s.
Pytanie do wszystkich - wziąć 4R czy 8R pod panel VK?
Dziś muszę zamówić.
[ Dodano: 2010-02-15, 11:39 ]
Temat zamknięty - z mojej strony.
[ Dodano: 2010-02-22, 21:39 ]
Poprawa: visatona w 250s.
[ Dodano: 2010-02-28, 15:37 ]
Panowie praca nad subem dobiega końca. Robię już pierwsze testy.
Ogólnie sub zapowiada się ciekawie :-)
Jak wyeliminować świst wydostający się z br?
Zaokrąglić koniec br?
Skomentuj
Skomentuj