Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zwrotnica: prosze o pomoc. Rozmieszczenie elementów

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zwrotnica: prosze o pomoc. Rozmieszczenie elementów

Witam. Miałbym do was mało prośbę. Mógłby mi ktoś w najprostszy sposób rozrysować jak poumieszczać poszczególne elementy na płytce aby wyglądało to w miarę estetycznie. Wiem że jeżeli ja się za to wezmę będzie to wyglądało jak wielka plątanina. Będe Bardzo wdzieczny

Pozdrawiam

Wystarczy troche wyobrazni oraz przestrzeganie tych reguł: http://www.troelsgravesen.dk/coils.htm . Poszukaj tez w necie gotowych projektow na tym zestawie, moze ktos umiescil zdjecia swoich zmontowanych zwrotek.

Skomentuj

Próbowałem znaleźć gotową ale niestety nie udało mi się..a moja wyobraźnia chociaż rozwinięta to tutaj niestety nie pomoże, Chciałem rozdzielić osobno wysokotonowy i nisko bo mam terminal na 4 wtyki ale już sobie odpuszcze.. reguł będe spokojnie przestrzegał

[ Dodano: 2010-02-10, 21:14 ]
      Mam jeszcze kilka pytań związanych z tą zwrotnicą w Polinku sa 4 rodzaje rezystorów,przeczytalęm ze najlepsze są metalizowane tylko które wybrać, akurat na nich nie musze oszczędzać :wink: .Druga rzecz to nie do końca wiem o co chodzi bo na planszy chyba powtarza sie rezystor 2.2 ohma, ja Niedowidze czy tam ich aż tyle nie ma

Skomentuj

Zamieszczone przez wojtek528
        Chciałem rozdzielić osobno wysokotonowy i nisko bo mam terminal na 4 wtyki ale już sobie odpuszcze.. reguł będe spokojnie przestrzegał
        w tym przypadku sie nie da
        one dzialaja "na krzyz"
        te filtry sa troche skomplikowane jak dla mnie :???:

a co do rozmieszczenia - masz ju te elementy?
        jak nie to czekaj az je dostaniesz

w Polinku sa 4 rodzaje rezystorów,przeczytalęm ze najlepsze są metalizowane tylko które wybrać, akurat na nich nie musze oszczędzać
        jakl nie musisz oszczedzac to kupuj bezindukcyjne 10w

nie do końca wiem o co chodzi bo na planszy chyba powtarza sie rezystor 2.2 ohma, ja Niedowidze czy tam ich aż tyle nie ma
        1,5; 2,2 i 2,7 sa do wyboru na wysokotonowke. od ich wartosci bedzie zalezalo jak glosno glosnik zagra - jest to zaznaczone na schemacie

Skomentuj

nie "rozdzielisz" tej zwrotnicy na wysokotonowy i niskotonowy połączonych równolegle, też kiedyś chciałem:P

Skomentuj

Wiec musze zmienic terminal..elementów jeszcze nie mam rozgladam sie za rezystorami, w polinku dostane te bezindukcyjne? Z góry dzieki za pomoc :wink:

[ Dodano: 2010-02-11, 22:59 ]
            Do wyboru mam Rezystory drutowe (ceramiczne) SQP 5, 10 i 20W(5, metalizowane RSS 5 i 10W(5 oraz Superes KNP 1% 5 i 10W

Skomentuj

między 5-10W kup, które chcesz i na ktore cię stać.

Skomentuj

nie musisz zmieniac terminalu.... mozesz wykorzystac tylko dwa zaciski z czterech

Skomentuj

w polinku dostane te bezindukcyjne?
                  superesy sa bezindukcyjne

jak bedziesz mial elementy to daj znac - poprowadze ciebie co i jak

Skomentuj

Czaruję...
                  X