Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Oględziny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Oględziny

Poszukuję informacji na temat tych głośników :
    http://www.quickfilepost.com/downloa...6c9219e759b754
    http://www.quickfilepost.com/downloa...ca990226f50dc2
    http://www.quickfilepost.com/downloa...93d673bfeceda3

nigdzie nie mogę nic o nich znaleźć

jedyne co na magnesie jest napisane to 4 ohm i chyba numer seryjny 136167

z góry dzięki za wszystkie info
    Pozdrawiam !

A skąd to jest? Do czego go potrzebujesz? Nie ma parametrów bo to mi wygląda na chinska masówkę

Skomentuj

Ogólnie ze Szwecji przywiezione
      Próbuję dopasować do nich obudowy - niestety bezskutecznie bez potrzebnych parametrów
      BOSE to raczej nie chińska masówka

Skomentuj

BOSE to raczej nic specjalnego. Kiedys firma robila ciekawe rzeczy, a dzis kazdy smiec oklejony ich logiem rzuca masy na kolana. Zwykly kosz z blachy nie wrozy zadnych wybitnych wlasciwosci sonicznych.

Skomentuj

Głośniki nie są nowe podejrzewam , że to woofery z zestawu AM-5 z 86 roku
          Są w doskonałym stanie i grają bardzo ciekawie parametrów do nich nie znalazłem żadnych dlatego ten temat
          Wiem , że w tej chwili bose jak i inne niegdyś dobre firmy przestawiły się na oszczędności jednak kiedyś robili dobre rzeczy dla tego nie zawadzi ich wypróbować

Skomentuj

Zmierz sam parametry :>, JIG to parenascie złotych, a kompa masz skoro piszesz na forum :)

Skomentuj

Zamieszczone przez n_omyzs
              Zmierz sam parametry :>, JIG to parenascie złotych, a kompa masz skoro piszesz na forum :)
              No innego wyjścia nie widzę Chyba że się wybierzesz do kogoś kto pomierzy.

Zawsze możesz zrobic bude testową i popróbowac litraż i strojenie (co i tak warto zrobić). Ale co potem ze zwrotnicą - pomiary i tak potrzebne będą

Skomentuj

Próbowałem już z różnymi obudowami i najlepiej spisują się w zamkniętej jednakże grają tak nisko , że niekiedy ich po prostu nie słychać - poprawia to br ale głośnik nie chodzi już tak wydajnie i wręcz słyszalny jest rezonans
                Gdzie można nabyć taki tester ?

Skomentuj

Być może aplikujesz je z za krótkim tunelem - stąd słyszalny rezonans. Ale bez pomiarów imo ani rusz. Nawet same T-S już coś nakreślą, bo tak to zwykłe błądzenie po omacku.

Skomentuj

Zamieszczone przez Caleb
                    Być może aplikujesz je z za krótkim tunelem
                    Chyba za wąskim?

Skomentuj

Tzn miałem na myśli za wysokie strojenie i tak też zrozumiałem słyszalny "rezonans" :P

Skomentuj

Zamieszczone przez Caleb
                        Tzn miałem na myśli za wysokie strojenie i tak też zrozumiałem słyszalny "rezonans" :P
                        Acha, no tak Mi się wydawało że chodzi ci o zwiększenie przekroju i o rezonans rury b-r, tyle że sie przejęzyczyłeś

Skomentuj

W sumie dopóki cobrav12 nie ujawni co to był konkretnie za basrefleks to możemy sobie tak gdybać i się tylko domyślać co miał na myśli :P

Skomentuj

Zamieszczone przez Caleb
                            W sumie dopóki cobrav12 nie ujawni co to był konkretnie za basrefleks to możemy sobie tak gdybać i się tylko domyślać co miał na myśli :P
                            Ano

Skomentuj

Czaruję...
                            X