Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wymiana głoników oraz zwrotnic w b&o x35

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

wymiana głoników oraz zwrotnic w b&o x35

Posiadam parę kolumn (właściwie obudów) po dziecięcej zabawie :oops:
    tak więc ostały się właściwie tylko obudowy z wysoko-tonowym głośnikiem sprawnym. Wymiary wew. kolumny to: 45,5x25 głębokość 14,5. wymiary glosników 20cm, oraz ~9cm. Szukam optymalnego głosnika szerokopasmowego oraz wysokotonowego; chyba że ten co mam da radę w nowym konfigu, oraz rzecz jasna zwrotnic bo nie wiem czy te które są dadzą radę, mój fundusz w tym zakresie to max 500zł/. Chciałbym wskrzesić te kolumny, notabene brzmienie było przewrotne- dobrze brzmiał jazz z lat 60 ale po latach 70 niekoniecznie. Może przy okazji tego moda rozszerzył bym spektrum. Obudowy są z litego drewna lico z głośnikami to tw. sztuczne. nie interesują mnie zakupy podobnych kolumn tylko mod tych :wink: Bedzie to równierz poligon dla mnie jako że dopiero zaczynam diy audio :oops:

Pokaż foty i spisz symbole głośników lub fotki z oznaczeniami. Może da się naprawić te 20-tki?

Skomentuj

mam problem z aparatem (z czytnikiem) nie mogę zrobić fot, kolumny rozkręcę jutro po pracy. Głośniki zostały ubabrane emulsją śnieżka, pomalowane akwarelkami podobnie jak dwa 2-lenie brzdące... :roll: :lol:

Skomentuj

Można spróbować zdjąć farbę, namaczając ją delikatnie octem i spróbować zdjąć ją, podważając delikatnie czymś ostrym. Jeżeli membrany są papierowe i stracą sztywność, można po wyschnięciu nasączyć je szkłem wodnym i poczekać 48 godzin przed podłączeniem.

Skomentuj

tonie były "delikatne działania" membrany były zaatakowane ostrym narzędziem (drugim końcem pędzelka). Uważam iż są to zniekształcenia niezwykle trudne do naprawy z pozycji spokojnego, wyciszonego i mającego odpowiednią ogładę konserwatora

Skomentuj

Wydaje mi się, że siedzą tam midwoofery Seas-a. Czasami pokazują się na allegro. Podaj oznaczenia.

Skomentuj

ok, dzx, jutro-dziś mam urodziny :cool: XXXlecie ;
              http://www.youtube.com/watch?v=Q4mTdOn5DzQ

Skomentuj

Zamieszczone przez panwojciech
                jutro-dziś mam urodziny :cool: XXXlecie
                No to miłej zabawy i pomyślności. :smile:

Skomentuj

DZX

[ Dodano: 2010-03-30, 18:04 ]
                  załatwiłem sobie takie same głośniki wyjęte z identycznych kolumn; temat do zamknięcia

Skomentuj

Czaruję...
                  X