witam planuje zbudowac kolumny na glosnikach tonsil moj wybor padl na gdn30/120/1 bass gdm 18/80 srednie gdwk10/80/19wysokie. obodowe planuje zrobic z mdf 22mm zafornirowac i polakierowac. moj problem polega na tym ze nie wiem ile litrow powinna miec obudowa i jakie zastosowac zwrotnice? bede bardzo wdzieczny za kazda rade
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
prosze o rade
Collapse
X
-
Po pierwsze w takim pokoju nie ma co pchać się w kolumny z 12'' wooferem bo to duża przesada. Po drugie takie kolumny trzeba zasilić czymś konkretnym i z ta Yamaha cieniutko to widze. Po trzecie nie ma projektu zwrotnicy do kolumn z takimi głośnikami a sprzetu pomiarowego zapewne nie posiadasz. Co następne jak kolega wyżej ci podpowiada z takim budżetem nie pchaj się w takie coś bo to wyrzucenie pieniędzy w błoto.
Skomentuj
-
Jesteś stolarzem i pracujesz w zawodzie...hmm,tak więc koszt obudów będzie raczej znikomy :wink: .
Ja na Twoim miejscu skorzystałbym z gotowca,bo wygląda obiecująco;
http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=18995
Koszt głośników to mniej niż 700pln(zobacz na stronie producenta)+zwrotnice(nie wiem czy już jest dostępna),terminale,kolce,wytłumienie...plus Twoja stolarka-spokojnie mieścisz się w budżecie i masz niezłe granie !
pozdrawiam
Skomentuj
Skomentuj