Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

TONSIL Duet

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

TONSIL Duet

co sądzicie o tych kulomnach. U mnie w mieście w MediaMarkt jest promocja 100zl za sztuke. Są to pewnie male podlogowce z tego co widze soprany chyba GDWK 7/50 - 8 Ohm lub GDWK 7/50/19 - 8 Ohm, GDW 9/15/6 - 8 Ohm, GDWK 9/120 - 8 Ohm , basowy nie jestem pewny (13-16) .
    Dane:(przepisane z ulotki)
    MOk maksymalna 100W, impredencja 8 Ohm, pasmo przenoszenia 55-20 000Hz, efektywnośc 88dB, masa 10kg.

Widzialem te kolumny ale wyglad mnie odstraszyl !!! sproboj znalezc jakies nie obdrapane nawet te na ekspozycji mialy oblamany co najmniej jeden rog obudowy.
    A tak na zdrowy chlopski rozum to co mozna zbudowac za 100zl za szt?? nom mozna ewentualnie zrobic jakas zwrotnice na marnych elementach i obudowe z 18mm wiorowki, a gdzie glosniki ??
    Pozdrawiam

Skomentuj

a ktoś słyszał jak to gra ?

Skomentuj

nie slyszalem ich, ale watpie czy jak je uslysze to zmieni jakos moje zdanie. tonsil wypuscił takie zestrawy jak duet i twingo. twingo slyszalem, a siedzi tam 13cm bas i jakis tweeterek, a kosztują 200 złotych za sztukę. widziałem te duety w jakiejs ofercie MM, i za 100 złotych za sztukę - bez komentarza. co do dzwieku, miałem kiedyś 13cm samochodowki pioneera i gralo to lepiej, te twingo graja jak lepszej klasy boombox... wykonane sa chyba z 5mm wiorowki i oklejone tandetną okleiną, a z tyłu dwa tandetne, brzydkie terminale wykonane chyba w 100% z plastiku, ale juz nie o to chodzi. gralo to moze nawet czysto, ale zero dynamiki, jak chcialem uslyszec chociaz jakies strzepy basu z tego zabawkowego zestawu to ten potezny glosniczek juz nie wyrabial. z tym duetem bedzie pewnie jeszcze gorzej. szkoda ze tonsil zaczal robic taki perfidny masowy syf i zniechecilo mnie to do tej firmy jesli chodzi o zestawy glosnikowe

Skomentuj

to nie gra. duety syczą i pierdzą. wniosek: omijać szerokim łukiem!

Skomentuj

Czaruję...
          X