Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czy tda7294 nie będzie za słaby do altus 110 ??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Czy tda7294 nie będzie za słaby do altus 110 ??

Witam Posiadam wzmacniacz stereo na dwóch końcówkach tda7294 i we wtorek najprawdopodobniej kupię 2 altus-y 110. Nie wiem czy wystarczy wzmacniacz ? Bo tak to nie ma sensu ich kupować. Następne moje pytanie jest takie czy one będą ładnie grały w pokoju który ma 11m2 ? Głośniki są w nich następujące :
    GDWT 9/100
    GDM 12/60
    GDN 25/60

Pozdrawiam

Bedzie ok.

[ Dodano: 2010-04-18, 19:17 ]
    co do tego jak zagrają w takim pokoju to nie wiem ale niskiego basu to nie uświadczysz.

Skomentuj

Zamieszczone przez Hubertoos0222
      co do tego jak zagrają w takim pokoju to nie wiem ale niskiego basu to nie uświadczysz.
      A z czego je uświadczy ?

Na początek przygody z audio w sam raz. A jeżeli go już masz to tylko się cieszyć że się nie zaczyna od zera.

Skomentuj

Zamieszczone przez gigipawel
        A z czego je uświadczy ?
        Niski bas uzyska nawet z zestawienia arn 150 i pj a z altusow to tylko ,,łupanie,, chciałem tylko aby sie zastanowił czy bedzie Jemu od taki dzwięk odpowiadał Targi, napisz ile masz zamiar dać za te altusy?

Skomentuj

Nie przesadzajmy, z altusów jest taki sam bas jak jak z projektu 3 Way Stx +(PJ).
          Wiem miałem słyszałem zrobiłem , wymieniłem i trochę żałuję kasy. Bo ponoć to tak gra ,że suba nie trzeba, wg mnie to puka i to nie słuchanie bez suba na takim sprzęcie, W porównaniu do Altusów 110 to bas bardzo podobny. Średnica bardzo ładna i wysokie też Ciekawe. Jak chcesz bas to zrób sobie subwoofer ( ja mam tymczasowo na 2 x GDN 25/40 w 120L + panel z Allegro) I wierz albo nie ale te głośniki mają potencjał ( Cały sub wyniósł mnie około 200zł). Te STXy nawet w 1/6 nie grają tak jak ten sub na 25 letnich głośnikach.

Podsumowując, zrób sobie monitorki na 14-150 SCX + PJ ( około 300zł) I do tego jakiegoś suba, zagra to 3 razy lepiej niż altusy.

I nie żebym przesadzał ale wieża Sonego używana za 200zł zjada na śniadanie projekt 3 Way na STX pod względem dynamiki i basu.

@EDIT
          W zasadzie że tak się spytam ile masz pieniążków na kolumny, i czego oczekujesz od swojego zestawu ?

Peace.

Skomentuj

Zamieszczone przez kornikov
            z altusów jest taki sam bas jak jak z projektu 3 Way Stx +(PJ).
            To musiałeś je żle zestroić przeciez na naszym forum jest parę subów na gdn 22-140 scx i wszystkie były chwalone.

Skomentuj

Nie przesadzajmy, z altusów jest taki sam bas jak jak z projektu 3 Way Stx +(PJ).
              I nie żebym przesadzał ale wieża Sonego używana za 200zł zjada na śniadanie projekt 3 Way na STX pod względem dynamiki i basu.
              śmieszny jesteś... Na 100% coś skopałeś w swoich kolumnach bo ja miałem też 3way na stxach i słuchałem altusów 110 , 140 itp itd i altusy 110 nie mają polotu pod względem zejścia i jakości basu, może altusy mają lepsze kopnięcie ale nic poza tym...

Skomentuj

29L i długość rurki 16cm dodawana przez Pawła S do Zwrotnic przekrój o ile dobrze pamiętam 68mm. Czyli tak jak powinno być. Obudowa testowana przy wytłumieniu i bez.

Skomentuj

No to na sam początek powiem jak to wszystko wymyśliłem. Posiadam w domu soprany 9/100 obudowy dostaje za darmo we wtorek miałem zamiar jechać kupić bassy i średnie głośniki wszystko oryginalne tonsila. W domu mam subwoofer LG 200w od kina domowego w sumie bass z niego jest całkiem niezły przynajmniej jak na ten pokój. Lubię słuchać muzyki każdego rodzaju wymagam od nich dość ostrego sopranu wyraźnego wokalu i przyjemnego bassu czasami pewnie zagrają na jakiejś domówce subwoofer będzie podpięty razem z jedną kolumną do jednego kanału. Na wzmacniaczu mam 38,5v jak jest sygnał subwoofer jest 4 ohmowy gra już 3 miesiące pod jedną końcówką i nic się nie przegrzewa. Radiator zastosowałem od servera a kostkę mam dociśniętą małą blaszką bardziej coś pod radiator podchodzącą i wiatrak czuwa nad temperaturą bez niego nie pograł bym dłużej niż 10 minut. na kolumny mam 200 zł max oczywiście jeśli macie jakiej propozycje obcięcia kosztów to jestem na nie otwarty może jakieś tańsze basy stx-a ? A w sumie to nie jest wzmacniacz tylko bardziej końcówka która pracuje pod SB Audigy 2 ZS.

Pozdrawiam

Skomentuj

29L i długość rurki 16cm dodawana przez Pawła S do Zwrotnic przekrój o ile dobrze pamiętam 68mm. Czyli tak jak powinno być. Obudowa testowana przy wytłumieniu i bez.
                    no to coś ze zwrotką może... Mało ważne... EOT

Zamieszczone przez Targi
                    na kolumny mam 200 zł
                    mało... Ciężko coś za to zrobić, prędzej kupisz jakieś fajne używki... Ja kiedyś kupiłem za 260zł fajne kolumny 3way na vifach, wystarczy poszukać i zapolować...

Skomentuj

A może coś tego pokroju ? http://www.allegro.pl/item995289380_...produkcja.html

Skomentuj

Zamieszczone przez Targi
                        a slyszales to cos?
                        mam i stare tonsile i ego STXa
                        tonsile graja glosniej i szybciej a stx tylko odrobne nizej. nie warto sie tym interesowac :P

Targi, jak masz kupowac te glosniki to w mnie nie ma najmniejszego sensu
                        poszukaj na allegro kolumn na teslach. ostatnio ktos pokazywal kolumny na 2xARN226 + ARP/ARX + ARV za 300zl/para!

zagra to lepiej basem niz altusy a i ma dosc ostre wysokie ktore w przeciwienstwie do GDWT nie zrania ci uszu :P

Skomentuj

Czaruję...
                        X