Witam!
Jako że mój nowy pokój w domu jednorodzinnym jest już prawie gotowy naszła mnie myśl, by takowy wytłumić. Troszkę przeraziłem się kosztami mat ze stożkami na pokrycie całego pokoju. I tu nasuwa się moje pytanie, czy ustawienie mebli będzie miało wpływ na akustykę pokoju? Jak tak to jak można by ustawić je by uzyskać jak najlepszy efekt?
Specyfikacja pokoju:
~4,80m x ~3,40m.
Oznaczenia na rysunku:
1. Ściana z cegieł, pomalowana. Tu będzie stała perkusja (nie ma innej opcji).
2. Ściana z płyt OSB lub gipsowo-kartonowych (wew. wełna mineralna) przekładana filarami z drewna.
3. Okno.
Prawdopodobnie ściana nr 2 będzie posiadała maty ze stożkami.
Na środku pokoju dywan + 2 fotele.
Meble możliwe do wykorzystania to: biurko, duża szafa, parę szafek, łózko, parę kwiatków.
Będę bardzo wdzięczny za pomoc :)

Uploaded with ImageShack.us
Jako że mój nowy pokój w domu jednorodzinnym jest już prawie gotowy naszła mnie myśl, by takowy wytłumić. Troszkę przeraziłem się kosztami mat ze stożkami na pokrycie całego pokoju. I tu nasuwa się moje pytanie, czy ustawienie mebli będzie miało wpływ na akustykę pokoju? Jak tak to jak można by ustawić je by uzyskać jak najlepszy efekt?
Specyfikacja pokoju:
~4,80m x ~3,40m.
Oznaczenia na rysunku:
1. Ściana z cegieł, pomalowana. Tu będzie stała perkusja (nie ma innej opcji).
2. Ściana z płyt OSB lub gipsowo-kartonowych (wew. wełna mineralna) przekładana filarami z drewna.
3. Okno.
Prawdopodobnie ściana nr 2 będzie posiadała maty ze stożkami.
Na środku pokoju dywan + 2 fotele.
Meble możliwe do wykorzystania to: biurko, duża szafa, parę szafek, łózko, parę kwiatków.
Będę bardzo wdzięczny za pomoc :)

Uploaded with ImageShack.us
Skomentuj