Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki projekt wykonać do 10m^2 ? STX vs Peerles ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaki projekt wykonać do 10m^2 ? STX vs Peerles ?

Mam pokój 10m^2. Słucham głównie metalu, rocka. Czasem jakieś Disco 80. Myślałem nad:
    a) GDWK-10-200-8-PJ + GDN-14-100-8-SK (8L closed) + Subwoofer GDN-17-200-8-SW
    b) GDWK-10-250-8-AK + GDN-17-140-8-SK (nie wiem jaka buda :?) + Subwoofer GDN-17-200-8-SW lub GDN-22-140-8-SCX
    c) Peerless SDS-164 + jaki wysoko tonowy ? + Subwoofer ? SW / SCX ?

Napęd: Amplituner Sony - nie pamiętam modelu (nie piszę od siebie) w stereo 2x 110WAT, ma wyjście na SUBWOOFER (jakiś model z lat 90, "kupa żelastwa" jest co nosić).

Czego wymagam: klarowna scena, czysta góra i wyraźna średnica, dół z dobrym wykopem, nie chcę zamiatać kurzu pod dywanem. Chcę poczuć perkusję na klacie.

Re: Jaki projekt wykonać do 10m^2 ? STX vs Peerles ?

Zamieszczone przez Grunt
    Czego wymagam: klarowna scena, czysta góra i wyraźna średnica
    Raczej zaden z ww zestawow Ci to nie zapewni. Musisz albo zmniejszyc wymagania, albo zwiekszyc budzet :)

Skomentuj

Do jakiej kwoty ? Może zrobię etapami :)

[ Dodano: 2010-05-09, 19:08 ]
      Z tych 3 projektów, jaki będzie najlepszy ? To i tak 1 konstrukcja, a na pewno zagra lepiej od tego co w tej chwili mam: Tonsil ZgC-20-8-4

[ Dodano: 2010-05-09, 19:10 ]
      lub ZgC-40-8-580 bo mam tylko są w stanie do remontu kapitalnego.

[ Dodano: 2010-05-09, 21:49 ]
      Poszperałem trochę o tym Peerlesie i ma "słabą" średnicę i spory litraż tak więc odpada. Ponoć PJ nie jest wysokich lotów, ale jaką obudowę do 17SK ? I sub 17SW da radę ?

Skomentuj

Grunt, a moze zacznij od dobrego monitora zamiast odrazu 2.1?
        zobacz to http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=19486

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
          Grunt, a moze zacznij od dobrego monitora zamiast odrazu 2.1?
          Słuszne podejście - subwoofer można w każdej chwili dostawić.

Skomentuj

Grunt, nowe STX-y będą dobrym wyborem :) Chyba że nie masz zaufanie do marki STX to mogę ci zaoferować komplet głośniczków firmy VIFA na monitory. Jak coś to na priv.

Skomentuj

Co powiecie o Tonsil gdn 15/40/5 + vifa dx25tg i potem jakiś sub ? Chcę coś małego jeżeli chodzi o gabaryty bo mam mało miejsca :/ Jakie dokładnie ma oznaczenie ta Vifa (Głośnik VIFA DX25TG-09-04 ?) ? Bo DX25TG widziałem w chyba 3 wersjach. Generalnie jak w rocku/metalu sprawują się głośniki 15cm ?

Skomentuj

Zamieszczone przez Grunt
                Co powiecie o Tonsil gdn 15/40/5 + vifa dx25tg i potem jakiś sub ?
                moze byc

Zamieszczone przez Grunt
                Jakie dokładnie ma oznaczenie ta Vifa (Głośnik VIFA DX25TG-09-04 ?) ? Bo DX25TG widziałem w chyba 3 wersjach.
                w projekcie jest DX25TG05 ale zostal zastapiony wlasnie w/w modelem.
                ktos ze sklepow mowil ze to male zmiany wiec mozna je stosowac zamiennie

Zamieszczone przez Grunt
                Generalnie jak w rocku/metalu sprawują się głośniki 15cm ?
                od rozmiaru zalezy tylko glosnosc i ilosc basu (pomijam pasmo przetwarzania)
                tak wiec jak dodasz pozniej sub to smialo mozesz brac

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                  od rozmiaru zalezy tylko glosnosc i ilosc basu
                  Ja bym powiedział że w zasadzie tylko głośność bo mały głośnik może mieć dużo basu ale wtedy będzie po prostu cichy.

Skomentuj

Czaruję...
                  X