Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kolumny do kina

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kolumny do kina

Witam wszystkich serdecznie.
    Chcę zrobić sobie kolumny do kina domowego z głośnikami do 1500zł na same przetworniki.

Zastanawiam się nad Visatonami, Tonsilami na 13cm i Vifa , co byście polecili ??
    Amplitunet to Yamaha RX 450 pokój ok 15m2

Najbardziej jakoś przemawia do mnie konstrukcja na tonsilu dobre sprawdzone konstrukcje.

1500zł na wszystkie (2xfront, 2xsatelity, centralny)? To wyrobisz się na Tonsile GDN 13/40/2 lub GTC 13/40/1 (wersja z okrągłym koszem). Do tego jakieś dobre wysokie i masz super zestaw. Sam mam GTC 13/40/1 i bardzo sobie chwalę :grin: Zaraz zaczną Ci polecać stx ale z takim budżetem brałbym Tonsil :wink:

Skomentuj

15m2?
      to ja bym sie skusil nawet na 10cm

STXy
      GDN 14 SCX + GDWK PJ
      GDN 14 SK + GDWK PJ
      GDN 15 AKX + vifa DX25 (lub tez STX)

tonsil GDN 15/40/5 + vifa DX25 lub XT25

visaton? czyzby stella?

a moze szerokopasmowe od lancastera?

[ Dodano: 2010-05-14, 16:51 ]
      Zamieszczone przez benek161
      Zaraz zaczną Ci polecać stx ale z takim budżetem brałbym Tonsil
      posluchaj wiecej glosnikow STXa i tonsila to zrozumiesz dlaczego :P

Skomentuj

1. Dopisz z ilu przetworników ma się składać to kino ( 8 czy 6 ?)

2. Szału nie będzie w 15m2 :/

PS przy okazji i z ciekowości chciałem dorzucić pytanie
        Czy zaimputowanie dwóch subwoofer`ów pasywnych podłączonych pod tor B (front) tego wzmacniacza było by dobrym pomysłem ??

[ Dodano: 2010-05-14, 17:07 ]
        Sorry myślałem ze mój post będzie pierwszy :/ (ubiegliście mnie)

Skomentuj

albo kazda kolumienka na szerokopasmowce (np. stx-a ktorych nie ma jeszce sprzedazy) i do tego sub

Skomentuj

A jak gra GDN-18-140-15-AWX w porównaniu do Tonsila Tonsil GDN 13/50/9 bo własnie na takim przetworniku myślałem zrobić zestaw, fronty po 2 takie i center też i po jednym takim na monitorki wszystko wspomagane kopułkami Vifa.

Ta cena 1500zł to w zaokrągleniu i to tylko na same przetworniki. Chce by grało to narazie bez suba.

Piszę bo nigdy nie słyszałem jak grają te przetworniki i chciałbym o rzetelne odpowiedzi.

Słuchałem kiedyś jak gra zestaw Elac Fs57 wraz z całą resztą i muszę powiedzieć że przypadł mi do gustu dźwięk płynący z tych głośników.

Skomentuj

ja bym jednak poczekał na szekopasmowce stx-a.
              kupisz 5 sztuk do tego obudowy i w przyszłości sub aktywny i będzie rewelacja.
              Ja też na nie czekam.
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

A ja Ci kolego polecam głośniki USHER AUDIO YS-13225W-XP. Małe niepozorne a naprawdę potrafią zagrać. I nawet sub nie będzie Ci potrzebny.

Skomentuj

Karol82, a co na górę do tego?
                  i skąd zwrotka?
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Np. USHER AUDIO UA025-10. Zwrotka w zestawie z http://www.loudspeakershop.eu/zestaw...2c-p-1846.html

Swoimi czasy miałem od nich zestaw do montażu AKKUS Y2 (satelity), po małej modyfikacji zastosowany jako przednie głośniki :) Ale myślę że na tylne kolumny wystarczy, do tak małego pomieszczenia, zestaw z dwoma głośnikami na kolumnę.

Naprawdę niepozorne, a potrafią nieźle zagrać.

Skomentuj

Zamieszczone przez bono85
                      A jak gra GDN-18-140-15-AWX w porównaniu do Tonsila Tonsil GDN 13/50/9 bo własnie na takim przetworniku myślałem zrobić zestaw, fronty po 2 takie i center też i po jednym takim na monitorki wszystko wspomagane kopułkami Vifa.
                      Nie mam porównania do AWX ale ten GDN jest najlepszy ze wszystkiego co Tonsil wypuścił. Mam go i jest naprawdę świetny! Ale brak wersji 6Ω

Skomentuj

Zamieszczone przez ir0nhide
                        PS przy okazji i z ciekowości chciałem dorzucić pytanie
                        Czy zaimputowanie dwóch subwoofer`ów pasywnych podłączonych pod tor B (front) tego wzmacniacza było by dobrym pomysłem ??
                        tak to zly pomysl
                        po pierwsze ze wzgledu na mala moc amplitunerow (bez wzgledu na to co pisza na opakowaniach)
                        po drugie ze wzgledu na to ze ampli i tak odcinaja bas i puszczaja go na osobnego suba

Zamieszczone przez pajol112
                        szerokopasmowce (np. stx-a ktorych nie ma jeszce sprzedazy)
                        glosnik jest sprzedawany (parka jedzie do mnie) ale NIGDY nie bedzie sprzedawany jako STX!

Zamieszczone przez bono85
                        8 18cm glosnikow w pokoju 15m2? :shock:
                        przeciez to co ty napisales nadaje sie do pomieszczenia 40-50m2 :!:
                        no i po co vifa skoro masz gotowe zwrotnice z STXami

Zamieszczone przez Karol82
                        A ja Ci kolego polecam głośniki USHER AUDIO YS-13225W-XP.
                        Zamieszczone przez Karol82
                        Np. USHER AUDIO UA025-10. Zwrotka w zestawie z http://www.loudspeakersho...22c-p-1846.html
                        ten zestaw byl rozpatrywany wiele razy jakis czas temu. lepiej dolozyc 100zl i kupic gotowe kolumny ushera :P

ten GDN jest najlepszy ze wszystkiego co Tonsil wypuścił. Mam go i jest naprawdę świetny! Ale brak wersji 6Ω
                        a ile tonsili slyszales?
                        no i jest 6r ;]

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.

ten GDN jest najlepszy ze wszystkiego co Tonsil wypuścił. Mam go i jest naprawdę świetny! Ale brak wersji 6Ω
                          a ile tonsili slyszales?
                          no i jest 6r ;]
                          Parę starszych i parę nowszych konstrukcji. I owszem jest ale dostać toto graniczy z cudem...

Skomentuj

Czaruję...
                          X