Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

GDN-14-100-8-SK+PJ czy GDN-14-100-8-SCX+PJ do rocka/metalu ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

GDN-14-100-8-SK+PJ czy GDN-14-100-8-SCX+PJ do rocka/metalu ?

Które głośniki lepiej sobie poradzą z rockiem / metalem ? SK czy SCX ? Mam dwie kolumny Tonsila z GDN 20/40 takie jak na tym filmiku http://www.youtube.com/watch?v=LtRXy...eature=related i denerwuje mnie głośnik wysoko tonowy bo tylko robi "cyk cyk" i "sssssssss ssssss" :/

Słucham rocka i metalu (np. Iron Maiden, Gamma Ray, Nightwish, Disturbed, SOAD, Korn, Within Temptation etc.). Pomieszczenie 8m^2.

bierz to co ci sie podoba - one nie brzmia jakos radykalnie inaczej

Skomentuj

OK, a ta PJ nie będzie robić tylko "cyk cyk" ?

Skomentuj

Weź też pod uwagę fakt,że kopułka PJ również nie powala jakością. Co prawda nie słyszałem zestawu jaki pokazałeś w linku i nie wiem jak gra tamta wysokotonówka ale wiem, że PJ'ka też potrafi czasem zaszeleścić - nie jest źle ale jednak nie robi szału... Chyba, że głównym czynnikiem decyzyjnym jest cena to zdecydowanie jest to dobry wybór.

Generalnie kolumny na SCX+PJ grają fajnie. GDN'a 14-SCX mogę zdecydowanie polecić bo to dobry głośnik - zwłaszcza biorąc pod uwagę jego niską cenę. Gra szybko i dynamicznie, nie ma mowy o "pukaniu" lub zamulaniu (oczywiście w odpowiednio zestrojonej obudowie). GDN'a SK niestety nie miałem okazji słyszeć ale skoro Paweł pisze, że są porównywalne to można zaufać jego opinii Dostępne w sieci projekty z lepszymi (i droższymi) wysokotonówkami przeważnie są zaopatrzone równiesz w droższe niskośredniaki i tutaj cena rośnie już o te ~trzy stówki w porównaniu do 14 SCX+PJ. Jeśli masz ograniczone fundusze to wybierz ten zestaw - jest sprawdzony i osłuchany, powinieneś być zadowolony na pewien czas - do momentu gdy nie posłuchasz czegoś lepszego bo to właśnie w ten sposób dział

[ Dodano: 2010-05-16, 02:11 ]
        PS: "cyk, cyk" nie będzie robić ale czasem może "syknąć" - o ile mogę w ten sposób napisać i będzie to zrozumiałe :roll:

Skomentuj

Zamieszczone przez Kojiro
          OK, a ta PJ nie będzie robić tylko "cyk cyk" ?
          spokojnie - zagra duzo lepiej niz twoj GDW

Skomentuj

Mam obecnie m.in. na stanie i testowałem na każdym gatunku muzycznym: Tonsil GDWK 9/80/1 oraz STX GDWK-10-200-8-PJ.
            Różnica na korzyść PJ-tki jest bardzo znacząca, choć to faktycznie tani głośnik.

Skomentuj

Czaruję...
            X