Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Uniserwis POMOZCIEEEEEEEE

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Uniserwis POMOZCIEEEEEEEE

Witam!!!wszystkich odrazu powiem ze jestem zielony w tym co piszecie o jakisik :) Qts i takich tam :) sorki ale nie czaje zbytnio.
    No wiec przejde odrazu do tematu dostalem dwa glosniki "UNISERWIS LW1000" o srednicy 25 cm chcialbym sie dowiedziec co zrobic takiego zeby to w miare fajnie gadalo bo kurde nie mam zielonego pojecia co z tym zrobic a tescia mam stolarza to pudelko by mi jakies zrobil tylko Jakie co Proponujecie Dodam ze na Magnesie pisze Uniserwis lw1000 150 wat max 8ohm i jakies 30 oz. moze mi ktos cos doradzic Z gory Dziekuje!i Pozdrawiam!!!!!

p.s dodaje iz jest to moja pierwsza konstrukcja myslalem o takim klocku :)50cmx50cmx50cm (125litrow) miejsce na niego mam tylko chcialbym wiedziec jakby sie to mniej wiecej zachwowyalo wtym pudelku a podlaczone jest pod jakas zwykla spocona wieze panasonica :)) co sadzicie o tym tylko prosze bez besztajacych komentarzy bo jak juz wspomnialem JESTEM ZIELONY W TE KLOCKI POZDRO

125 litrów przy grubości 0mm - przy płycie 16mm masz 102 litry, a przy 18mm jakieś 100. Podejrzewam że to wyda jakiś dźwięk. Głośniki dwa - jeden z przodu drugi do góry, obudowa zamknięta i coś tam może zadudni. Ale na rewelację bym nie liczył...

Skomentuj

Zmniejsz tą obudowę do 70 litrów i będzie dobrze jak na pierwszy raz ,oczywiście zamkniętą ! i dobrze wewnątrz wytłumioną .Jeśli nie możesz zrobić aktywnego subwoofera to daj przed głośnikiem filtr basowy ,ale jest to kompromis ,bo napewno dużo lepiej będzie jeśli zasilisz ten głośnik osobnym wzmacniaczem który będzie przenosić tylko najniższe częstotliwości.

Skomentuj

te uniserwis to chyba jeskieś podruby alfreda LW1000 a ten głosnik nie za dobry jest do czgo kolwiek

Skomentuj

oki cos tam pokombinuje z tym jak cos z tego klocka wyjdzie to bede zadowolony :) dzieki serdeczne i pozdrawiam

Skomentuj

Zamieszczone przez strzalek_t
            te uniserwis to chyba jeskieś podruby alfreda LW1000 a ten głosnik nie za dobry jest do czgo kolwiek
            a alfred to może jakieś oryginały?? wszystko to chinska kicha, tylko napisy sie zmieniają...

Skomentuj

to waszym zdaniem jakie sa najlepsze glosniki wzgledem paramterow?? bo ja sie juz pogubilem :)) aa i jak sie oblicza glosniki tak jak wy to robicie jak ja znam tylko nazwe glosnika model i to co na magnesie pisze a dokladniej to Uniserwis lw1000 150 wat max 8 ohm i 30 oz. <------co to wogole jest to OZ???

Skomentuj

moje pierwsze glosniko ktore sobie kupilem do bawienia sie "suby" to wlasnie byly uniserwis LW1000. Niemialem tez o tym wszyskim (Qts itp.) pojecia ale bylem przerazony jak to dalem do 30L obudowy zamknietej alphardy LW1000 tez pozniej mialem ale byly o niebo lepsze. W 60L jeden unisewis LW1000 gral moze do 50hz - niemoglem zrozumien dlaczego z takiego duzego glosnika prawie nic nieslychac basu. Sprzedalem je z 35zl sztuka ale chetnych do kupienia bylo duzo.

PS. Radze Ci to samo pozbyj sie ich jak najszybciej - szkoda czasu. A jak sprzedaz te dwa chocby za tyle ja to juz kupisz sobie jeden LW800 alpharda jak oczywiscie niebedziesz chcial dolozyc na nic lepszego

Skomentuj

hehe moze to i racja zeby je sprzedac ale nie chodzi mi o to zeby mi ddudnialo w domu bo matka i tak mnie chce z torbami puscic :)) chodzi tu glownie o ogladanie filmow w tej chwili te glosniki mam wsadzone w skrzynie 25 l (takie stare Unitry) magnesem na zewnatrz :) nawet fajnie to sobie pyrka ale wyglada to jak Domki w Albani :) chodzi mi o t oczy te glosniki bede w miare jakos szly w skrzyni ok 100l Zamknietej i wygluszonej 3 cm gabka ?
                  przypominam ze to chodzi tylko o filmy :))
                  POZDRO

Skomentuj

lepski nie mam na ciebie slow tutaj chyba na forum chodzi tylko tobie zeby dudnilo bo reszta czyli jakies 99.9% unika i boji sie dudnienia i za wszelka cene nie dopuszcza do tego by konstrukcja dudnila
                    PS zastanow sie co piszesz

Skomentuj

Wisnia w tej chwili to ja nie wiem o co tobie chodzi! zadaje pytanie czy to bedzie jakos w miare szlo w takiej skrzynce i co najwazniejsze to zeby mialo jakis WYGLAD
                      a tak wogole to najlepiej nie wypowiadaj sie na ten temat bo szkoda na to czasu twojego i mojego :))
                      nara
                      POZDRO

Skomentuj

OZ - uncja, z tego co pamietam.

Skomentuj

Dobra wiesz wiecej o akustyce niz ja, poklony w twa strone i w strone skrzyni 100L

[ Dodano: 2004-11-27, 15:13 ]
                          Aha i przeczytaj faq i strone glowna bo bez tego nawet xls zle zagra

Skomentuj

esho dzieki !
                            wisnia napewno nie wiem wiecej dlatego pytam !!! podejrzewam ze ty tez kiedys byles zielony w tym temacie ! a zreszta napisalem wyzej w pierwszym poscie zeby nie besztac tego co pisze a ty to zrobiles ! no to sorry a zreszta nie mam zamiaru sie tu zrec z z kims kogo nawet nieznam ! :)ale chyba sam wiesz ze jak Zadajesz pytanie to chcialbys na nie uzyskac odpowiedz ! ciekawe ile razy ty pytales o cos na tym forum z tego co mi sie wyaje to chyba po to to jest zeby pytac !!

Skomentuj

rozejm ;]

Skomentuj

:))wisnia :))

Skomentuj

wejdz na stronke www.audiomania.prv.pl tam masz podstawy przejzyscie opisane:)

Skomentuj

Czaruję...
                                  X