Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Podłączenie suba

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Podłączenie suba

Witam

Mam pytanko.

Ostatnio zmajstrowałem suba na SLS10 i SUB150 od Irka, poj 55l bas reflex rurka dia100 L=290mm wygłuszone pianą, głośnik skierowany w podłogę (nie wiem czy był to dobry pomysł)
    Wzmacniacz to DENON avr 1802
    Podłączyłem go jak należy do wyjscia "sub" we wzmacniaczu no i gra na każdym ustawieniu (stereo, 5chstereo, matrix, game) oprócz dolby pro logic II.
    Moje pytanie czy można mojego suba podłączyć kabelkiem sumującym dwa kanały w jedno wejście w subie???

Pozdrawiam

Nie znam konstrukcji Irka - jeśli chodzi o suby to widziałem konstrukcje gdzie było oznaczenie: imput left (mono) + imput right, Jeśli na panelu masz wejście nisko /wysoko poziomowe to taką opcje u Siebie masz.

Skomentuj

Sub Irka ma tylko pojedyńcze wejście chinch, chodzi mi o to czy wyjscie "PREOUT" z dwóch kanałów (lewy i prawy) można włączyć w jeden w Subie

W moim denonie sa wyjscia preout: left right center i sub, tylko sub nie smiga na ustawieniu dolby pro logic

Skomentuj

1)Jak masz skonfigurowanego Denona - czy w jego menu ustawiłes kolumny na small?Takie ustawienie powoduje stałe włączenie subwofera - crossover odcina częstotliwość poniżej 100hz/ lub podobną dla kolumn (nie znam menu Twojego modelu) i ponizej tej wartości wszystkie infradźwięki są przekazane do Subwoofera.
        2)Połączenie preoutu na pewno nie uszkodzi Ci amplitenera :wink: możesz to połączyć tak jak kombinujesz.

Skomentuj

Czaruję...