Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowe audio do pokoju

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nowe audio do pokoju

Oczywiście witam wszystkich !!!
    od jakiegoś czasu męczy Mie agresywne brzmienie moich kolumn YAMAHA AS-108 i mam zamiar zbudować jakieś monitory audio , budżet jaki mogę na to przeznaczyć : 400zł ( same głośniki )
    mam zamiar to napędzać nadal YAMAHA RX-550 .panowie naprawdę potrzebuje przyjemnego dla ucha brzmienia , bo te kolumny mają miły bas ale góra to straszna piła ,chce żabic tak się wydziera . paczka ma podział około 2 kHz i praktycznie gra przez tubę

http://www.audiostereo.pl/forum_wpis...at=57475&p=1#k
    Jedna z lepszych propozycji w tej cenie, ewentualnie AWX-y, ale mozesz sie nie wyrobic w budzecie.

Skomentuj

Ciekawe te monitory ,ja myślałem raczej nad GDN-17-140-8-SK + T2030 na ale może nie ??

Skomentuj

Ta kopułka to te srebrna beyma? Jakoś nie mam do nich zaufania... Mam wrażenie że to takie płynięcie na fali marki. Ale głośnika nie słyszałem więc podkreślę że to moje luźne przeczucia...

Ale jest jeszcze problem ze zwrotnicą... A tu dochodzą koszta na ewentyalne zaprojektowanie...

Chociaż przydała by się jakaś zwrotka do 17 SK z jakąś lepszą kopułką...

Skomentuj

Kiedyś słuchałem tej kopułki o ile pamiętam ma ona bardzo delikatne brzmienie , nie męczące ucha
          T2030 :

GDN-17-140-8-SK

To tak żeby nie szukać. :wink:

Skomentuj

Zamieszczone przez sound129
            Kiedyś słuchałem tej kopułki o ile pamiętam ma ona bardzo delikatne brzmienie
            a co jeszcze słuchałeś? Do czego porównujesz?

Skomentuj

do wysokotonowych z monitorów JBL które kiedyś ojciec miał w pracy ,tylko nie pamiętam modelu ale grały świetnie ( 3 drożne ). Jak się dowiem jaki symbol to podam

Skomentuj

Czaruję...
              X