Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki głośnik do suba 200W RMS 8 ohm?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaki głośnik do suba 200W RMS 8 ohm?

Jaki głosnik o srednicy 30-38cm wybrać do suba napędzanego kostką stk4050? Głośnik ma mieć 8ohm i min 200W RMS. Jaki przetwornik polecacie? Nie ma to być żaden audiofilski lecz dobry przetwornik HiFi. Cena 500-800zł (może być i nieco drożej). Ma mieć dobre parametry elektroakustyczne, pasować do BR.

Może ten: TIW 250 XS 8 ohm, W 300 S 8 OHM, SLS12.
    Możesz się także zastanowić nad 2*sls10.

Skomentuj

W300S podoba mi się bardzo tylko czy wytrzyma. O TIW myślałem ale raczej 30cm i 38cm. Mocniejszy trochę.

Skomentuj

Witam

Wez Hertza ES300 lubES380 moze tez byc JBL GT4 albo tak jak kolega wyzej mowil 2xSLS10

Skomentuj

a moze jakas beyme?? cos napewno by sie znalazlo :]

Skomentuj

rozumiem ze ktoś miałby problemy ze znalezienem dobrego głosnika za 40 złoty ale za taką kaske jaką ty dysponujesz to można znalesc całą mase świetnych przetworników, wiec zamiast pytać rusz myszką i poszukaj najpierw czegos w interencie i przedstaw co ci odpowiada wtedy ini siewypowiedzą co lepsze albo podadza jakas alternatywe

Skomentuj

Ale czego mam szukać? I gdzie? Co mam wpisać do wyszukiwarki? Jestem początkujący w sprawie akustyki i nie wiem, co jest dobre naprawdę. Czekam na propozycje.

Skomentuj

Moge ci podpowiedziec XLS jest dobry ;]

Skomentuj

jak jestes poczatkujący to zacznij czytać a nie brac sie za konstrukcje na głosnikach za kilkaset złotych bo takiego jak ty to można w każdej chwili w wała zrobić, ktośa forum ci wciśnie jakas kaszane za 600 złoty warta 100 a ty nawet o tym niebedziesz wiedzialbo NIC niekumasz w tej branży .. jaki z tego morał ... domysl się

Skomentuj

To dlatego prosze o pomoc w tej dziedzinie. Ja już wiem jaki przetwornik będzie ok tyle ze może byc trochę zasłaby po te 200Wat. Chodzi o Visatona W300S. Myślę też o Hertzu ES300D i połaczeniu jego cewek szeegowo, tylko czy to bedzie ok.

Skomentuj

Visaton W300S na pewno wytrzyma te 200W, ale pod warunkiem, że zaprojektujesz do niego odpowiednią obudowę.

Skomentuj

Czaruję...
                      X