Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jak można skleić/zakleić małą dziurkę w głośniku?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jak można skleić/zakleić małą dziurkę w głośniku?

Witam Mam klony Ostinato2k i tak jak myślałem że kiedyś mój 2 letni synek coś zrobi z jedną kolumną tak się stało uderzył w nią i powstała mała dziurka czy

Mam pytanie doświadczonych użytkowników czy mogę w jakiś sposób zakleić ją. Od spodu się nie da więc może ktoś już miał taki sam problem co ja. Z góry dzięki za porady

wymień kopułkę przeciwpyłową i tyle
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Dzięki za poradę ponieważ jestem laikiem mam pytanie
      Czy kopułkę trzeba wyciąć i szukać takiej samej czy wyciąć w 2 głośnikach i przykleic jakieś inne (chyba raczej nie) Czy to nie zmieni charakteru dźwięku Aha takiej samej cieżko mi bedzie dostać (wklęsła) POzdrawiam

Skomentuj

wytnij te stare kopułki i kup sobie nowe wypukłe (ok 5zl szt.).. zmiany w jakosci dzwieku nie bedzie

Skomentuj

poszukaj kopulek na www.stx.pl sa po 50gr za sztuke
          tylko wymierz jakiej srednicy potrzebujesz
          jak bedziesz stara wycinal to nie potnij membany
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez ciechu
            czy wyciąć w 2 głośnikach i przykleic jakieś inne
            To najlepsze wyjście... Wizualnie będzie to wyglądać tak samo, a ewentualne różnicę w dźwięku (różne kopułki mogą wprowadzić pewne zmiany w dźwięku, chociaż raczej wątpię żeby to było by zauważalne, może na pomiarach by coś wyszło...) będą usunięte bo oba głośniki nadal będą identyczne (identycznie modyfikowane.)

Jest jeszcze inne wyjście, ugłaskać ten papier (chyba papier) z kopułki żeby jak najmniej było widać i zostawić jak jest :) Ewentualnie zrobić maskownicę co przyda sie i na przyszłość bo dzieci nagle nie straca zainteresowania głośniczkami tak same z siebie :twisted:

Skomentuj

jeżeli mieszkasz jakimś większym mieście to poszukaj sklepu częściami do głośników tam kupisz w podobnej cenie jak w stx-ie( tu płacisz jeszcze za przesyłkę 25zl)
              a jeżeli chodzi techniczne wykonanie to ja bym nie wycinał, preferuje odklejenie, kilka głośników już rozebrałem i każdego rozkleiłem
              bierzesz rozpuszczalnik, malutki pędzelek i delikatnie NAPRAWDĘ DELIKATNIE nanosisz rozpuszczalnik po chwili klej powinien sam pościć
              w miejsce starej wklejasz nowa kopułkę używasz do tego butaprenu( ja czasami używam czasami zwykłego policaru)
              miłej zabawy

Skomentuj

Czaruję...
              X