Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Objętość małej kolumny BR do komputera - dziwne wyniki.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Objętość małej kolumny BR do komputera - dziwne wyniki.

Witam. Chciałbym zrobić sobie kolumnę typu BassReflex na głośnikach Tonsil SW 3132, ale WinISD podaje mi jakieś absurdalne objętości obudowy (50 litrów lub więcej). W czym tkwi problem??

W WinISD.

Skomentuj

Nie w WinISD tylko w twoim posługiwaniu się nim. Ten program to jedynie symulator,sam sobie wpisujesz litraż i strojenie,potem patrzysz co z tego wychodzi.

Skomentuj

Zamieszczone przez mbar
        W WinISD.
        mbar, lubisz takie nieistotnie i nic nie wnoszace wpisy w swoich tematach? Bo widze juz ktorys raz, ze uwielbiasz zasmiecac takimi czyjes topiki. Podobnie w "AWX series..." - "Jakże się cieszę, że nas o tym poinformowałeś." - co to wogole wnioslo do tematu?!? Jak masz takie cos pisac to moze sobie odpusc...

Magnum44pl, winisd dazy do wyszukania obudowy pozwalajacej na jak najbardziej liniowe odtwarzanie dzwieku. Dlatego czasem wyniki autosymulacji sa smiechu warte. Np. dla tesli arn226 program na wstepie proponuje bodajze 186 litrow :P
        Twoim zadaniem jest wprowadzenie wymyslonych przez siebie pojemnosci i strojen, porownianie wynikow na wykresach symulacyjnych i wybor odpowiadajacej Ci wersji. Niestety nie mozna bezkrytycznie opierac sie o program, bo za daleko nie zajedziesz.

Skomentuj

Zamieszczone przez mystical
          Zamieszczone przez mbar
          W WinISD.
          mbar, lubisz takie nieistotnie i nic nie wnoszace wpisy w swoich tematach? Bo widze juz ktorys raz, ze uwielbiasz zasmiecac takimi czyjes topiki. Podobnie w "AWX series..." - "Jakże się cieszę, że nas o tym poinformowałeś." - co to wogole wnioslo do tematu?!? Jak masz takie cos pisac to moze sobie odpusc...
          No który raz, bo nie wiem?
          Przychodząc tu na forum jako nowy użytkownik dużo czytałem, i już w pierwszych dniach trafiłem informację, jakie są problemy z WinISD i do czego się to nadaje. Z tego powodu ominęło mnie zadawanie tego typu pytań, a Was nerwy z tym związane. Magnum44pl się nie wysilił. Podobny przykład z innego wątku dzisiaj: "Witam wszystkich uzytkownikow , otoz mam taki problem zakupilem na stronie STX'a głosnik estradowy GDN-38-400-4-se , wszystko bylo ok , do czasu liczenia obudowy, w programie wychodziło że musi miec 733,4 l [...]"

Co do "AWX series..." -- mój post wnosi dokładnie tyle samo do tematu, co post poprzedzający użytkownika "radecky". Tylko zauważ, że mój post, w odróżnieniu od poprzednika, jest wygasający i za parę dni nie będzie zaśmiecał forum.

Skomentuj

Skoro takiś mądry, to jak liczysz obudowę?

Skomentuj

Osobiście żadnej nie liczyłem -- korzystałem z gotowych informacji z tego forum. Czy to źle?

Skomentuj

Przecież ten głośnik to samochodówka. Nie montuje się go przypadkiem w drzwiach? Po co Ci do tego WinISD?

Skomentuj

Czaruję...
                X