Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

BEHRINGER EP4000 EUROPOWER czy THE T.AMP TA2400 MK-X wybór

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

BEHRINGER EP4000 EUROPOWER czy THE T.AMP TA2400 MK-X wybór

Witam!
    Zastanawiam się nad zakupem końcówki mocy którą chciałbym wykorzystać do napędu basów.
    Nie wiem co wybrać BEHRINGER EP4000 EUROPOWER

http://www.thomann.de/pl/behringer_ep4000_europower.htm

czy:

http://www.thomann.de/pl/t-amp_ta2400.htm

Na korzyść Behringera przemawia według specyfikacji większa moc, i być może obciążenie na 2 Ohm.
    Dodatkowo jest tańszy , a gdzieś na forum wyczytałem że w Thomannie nie opłaca się kupować produkty Behringera bo w Polsce można je dostać po niższej cenie.

Za to THE T.AMP TA2400 MK-X ma już uzyskaną dobrą opinię wśród użytkowników którzy go kupili.
    Dlatego zwracam się do osób którzy mieli do czyniena z BEHRINGER EP4000 EUROPOWER i gdzie warto go kupić?
    Pozdrawiam i dziękuję za konkretne odpowiedzi!

Siema. Co do twojego dylematu to obie propozycje to juz wyzsza klasa w obu przypadkach ten sprzet jest b.dobry. Mialem EP2500 klon Qsc rmx 1450 i fakt przy 2ohmach dawal sobie rade oddajac przy tym kawal mocy,znowu bridged 4ohm to niszczyl wszystko co mialo w rms 2kW Bo on osiagal 2,5kW tylko ze brzmienie basu jest suche i nieco za malo kontrolowane. T-amp ten model pewnie zapewni lepszy dzwiek ale niepowiem ci dokladnie w jakim pasmie,tu tez duzo ma do powiedzenia jakie glosniki w jakich konstrukcjach chcesz popedzac tym albo tamtym wzmacniaczem.

Skomentuj

DDN Widzę przewagę Behringera tylko zastanawia mnie czy tam jest zasilacz impulsowy bo przy trafie waga 17 kg do mnie nie przemawia.

Skomentuj

Z tego co wiem trafo 16x8cm o mocy 2,6kW 2X105V I 2x55V bo byl w serwisie ten moj,a ep4000pewnie bedzie mial podobnie lub nieco wiecej. Waga nawet duza,powiem ze dwa takie w rack i dwie osoby mialy trudy w dzwiganiu. Niewiem jak ma sie dzwiek z tampa ale z tego co widze duza popularnosc tego wzmacniacza jest,i beh tez ma swoich zwolennikow. Ja bym bral epa.

Skomentuj

Czaruję...
        X