Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiana kolumn Ostinato2k?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zmiana kolumn Ostinato2k?

Witam MAm pytanie zamierzam zmienić moje DIY Ostinato2K
    na coś bardziej dynamicznego. Kusi mnie Paradigm Monitor 7.5 cena około 2,5k lub Monitor Audio Rx6 cena około 4k zł. Mam wzmaka Xindak A06 bardzo fajny. Brakuje mi wykopu basiku krótkiego i dynamiki. Pytam dlatego iż Te moje Ostinato budowałem sporo czasu a nie trafiły w mój gust aczkolwiek wokale i akustyczne wersje utworów przzepięknie bardzo fajna srednica z tych kolumn się wydobywa . Mam chrapkę na coś DIY ale boję się zę nie trafię i co dalej. Gotowe zestawy ww mogę odsłuchać ale moze ktoś ma jakieś swoje propozycje. Chciałem wcześniej budować monitory na SEASACH ER18 RNX & 27TFBC ale sam nie wiem.
    Z góry dziękuję za podpowiedzi

Ile możesz przeznaczyć na diy. Jeśli do 2kzł to polecam Usher V2 oczywiście DIY a jeśli do 3kzł to albo 2 wey na Seas Excel Albo V3 Ushera zależy czy potrzebujesz większego kopa czy nie jak welkie pomieszczenie będzie nagłaśniane.

Skomentuj

Zamieszczone przez ciechu
      Kusi mnie Paradigm Monitor 7.5 cena około 2,5k lub Monitor Audio Rx6 cena około 4k zł.
      twoje kolumny w salonie kosztowaly 3,5kPLN a ty chcesz je zmenic teraz na tansze?

wg mnie ostinato jednak brakowalo troche srednicy - byla taka lekko matowa
      kopa faktycznie one tez nie mialy...

robilem w/w seasy
      srednica tez nie powalaly (bo grala ja kopolka) ale i tak wg mnie byla lepsza od ostinato
      no ale za to z basem to juz przegiecie. u mnie w pokoju jest paskudna akustyka a z tych seasow bylo basu naprawde duuuzo

Zamieszczone przez toma085
      Ile możesz przeznaczyć na diy. Jeśli do 2kzł to polecam Usher V2 oczywiście DIY
      na to tez bym sie skusil

Skomentuj

Znajomy ma Paradigm Titan monitor v6 i jak dla mnie to tych glosnikow nie da sie sluchac. Wysokie tony swidruja uszy, bas jakby ktos w karton kopal. STX AWX to przy tym Hiend.

Skomentuj

Mozesz jeszcze rozwazyc MTM oparty na daytonie rs180 oraz seasie 27tbfc/g

Skomentuj

Witam.
            Posiadam taki sam wzmacniacz i prawie skończone kolumny diy na usherach 8935a+9930, z lekko zmodyfikowaną zwrotnicą wg projektu Akkusa. Gdzieś czytałem w internecie, że Akkus przy różnego rodzaj prezentacjach łączył swoje kolumny na Usherach dokładnie z tym wzmacniaczem i osoby które tego zestawu słuchały wypowiadały się o tym układzie pozytywnie. Na pewno jeszcze lepszy dźwięk uzyskasz stosując droższe wersje głośników, które proponują przedmówcy. Jest też do tego bardzo prosta zwrotnica. Wydaje mi się że moje kolumny grają poprawnie. Jest duża różnica między dobrze a źle nagraną muzyką, odtwarzaną na tym zestawie. Kiedy trzeba bas jest krótki, kiedy trzeba długo wybrzmiewa ale nigdy nie ma się wrażenia że nie jest kontrolowany. Do średnicy i wysokich nie mam zastrzeżeń. Pisząc wyżej "wydaje mi się" napisałem tak dlatego, gdyż nie porównywałem tej konstrukcji z innymi z tej samej półki. Przeszedłem na Ushery z głośników Tonsila i TVM.

Skomentuj

Czaruję...
            X