Jakie głośniki były oryginalnie montowane w Altusach 75 ? Mam od nich skrzynki, pierścienie w stanie idealnym. Zwrotnica nie ruszana przez poprzedniego właściciela, jedyni zapakował tam dibeisisi i jakieś alpierdy. Na elce twierdzą, że lepiej wsadzić GDN 25/60 lub 25/80 przecież te głośniki mają większą moc i wytworzą większe ciśnienie,a ta obudowa chyba nie była projektowana pod to...
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Altus 75 jakie głośniki w oryginale ?
Collapse
X
-
Jak kolega wcześniej napisał:
Wysokotonowy - GDWT 9/40, 8 Ohm
Średniotonowy - GDM 10/60 8 Ohm
Niskotonowy - GDN 25/40/3 8 Ohm
te głośniki są w oryginale, wszystkie oprócz wysokich są obecnie w produkcji więc z dostaniem ich nie ma problemu, ja polecam oryginalny niskotonowy GDN 25/40 ponieważ zwrotnica jak i pudło jest zestrojone do tego głośnika, no i kolumna będzie oryginalna a nie
Skomentuj
-
Zamieszczone przez c00xerNa elce twierdzą, że lepiej wsadzić GDN 25/60 lub 25/80 przecież te głośniki mają większą moc i wytworzą większe ciśnienie
Poluj tylko na oryginalne głośniki, żadne zamienniki czy też o "podobnej" charakterystyce.
Skomentuj
-
Jak to jest z tym 25/40/3 i 25/60 ? Różnice między nimi to tylko moc nominalna, maksymalna oraz rodzaj materiału korpusu cewki (odpowiednio papier i nomex).
Mam do odnowienia całe A75 pod nazwą GETON75 czy to było to samo czy jakaś minimalna różnica np. wysoko tonowy ?
Czy dobrze będzie jak zakupię:
GDWT 9/80 <- chyba, że upoluję 9/40
GDM 10/60/2
GDN 25/40/3
PS. Jeżeli ktoś posiada GDWT 9/40 to kupię !
Skomentuj
-
Zamieszczone przez DJGienek... i innym litrażem takim jak by pokazywała symulacja w programie to kolumny te zagrały by dużo lepiej...
rvss, jak chcesz restaurować kolumny to tylko na takich głośnikach dla jakich została zaprojektowana zwrotnica. Zmiana cewki głośnika pociąga za sobą zmianę pozostałych parametrów. Tak więc GDN 25/40 i GDN 25/60 to dwa różne głośniki.
Skomentuj
Skomentuj