Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wzmacniacz Yamaha a-500 i głosniki div

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wzmacniacz Yamaha a-500 i głosniki div

Witam po domu walały mi się głośniki wiec postanowiłem kupić wzmacniacz padło na yamahę. Wracając do głośników mam w spadku po bracie : 2 gwizdki tonsila gdwt 9/80 8ohm, 2 głośniki alphard lw 800 120w 8ohm oraz 2 alphard hw 800 120 8ohm i myślę z nich zrobić 2 kolumny. Teraz moję pytanie czy te głośniki się nadają oraz ewentualnie jaką zwrotnice do nich(znalazłem coś takiego http://allegro.pl/item1161512286_kol...na_tonsil.html) i jaka impedancja była by po podłączeniu do takiej zwrotnicy? Na wzmacniaczu jest oznaczenie A or B 8-16ohm A+B 16ohm czyli na kolumnę ma być 8ohm. Mam ala subwoofer który też trzeba by było dokończyć gdyż mam w obudowie glośnik alphard cw1202c 400w 4ohm. Wzmacniacz obsługuje 8ohm czy można coś z tego zrobić żeby subwoofer miało 8ohm lub nie zniszczyło mi wzmacniacza(jakiś panel lub filtr aktywny)? Wszystko ma służyć do niegłośnego słuchania muzyki. Jestem laikiem więc proszę o wyrozumiałość. Pozdrawiam

Przepraszam ze 2 tematy ale coś z połączeniem było i myślałem że nie wysłało proszę jeden usunąć pozdrawiam
Czaruję...
X