Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jakie kolumienki stx?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jakie kolumienki stx?

Witam!
    Jestem tu nowy. Chciałbym z okazji zbliżających się świąt zakupić kolumienki stx. I teraz pytanie jakie proponujecie... tak do 250 za sztukę to max co moge wydać. Sam myślę o o C-1 lub C-8... niestety mój pokój to długa kiszka więc wszystko co miałem do tej pory nie za bardzo się sprawdzało... ma jakieś 4,5mx2,2m. Od głośników wymagam by 40Hz było dobrze słyszalne, nie wymagam cudów, ze 30Hz da się usyskać... od tego to są suby. Dodam, że najczęściej słucham D&B... Więc co proponujecie, nio i jakki wzmak do tego... czy taka diorka 2x30W da radę? :/

witam fana drumandbassu ;]

na Twoim miejscu na pierwszy rzut wybrałbym C-1, 180 złotych, powinno Cię zadowolić, ale niestety za pozostałe pieniądze z 250 za kolumnę, kupiłbym inne kopułki, bo te za 13 złotych, ciekawie nie pograją, będą chyba raczej kłuły w uszy, przynajmniej ARV, napewno zagra lepiej. niewiem jak ze zwrotnicą, bo jeśli stromosc filtra 6db to właśnie na kopułkę, to arv może nie wyrobić, bo podatna jest na spalenie.

Jeśli odpowiada Ci kolor, to mógłbyś wybrać jeszcze B-1 albo S-1 [ mi osobiście kolory nie podchodzą]

pozdro

Skomentuj

wreszcie ktoś odpowiedział... niestety fundusze się uszczupliły do 200zł za kolumne :/
      Co powiecie o c6, takie altusowate. Kolumny ma napędzac technics SU-Z11 2x50W (260 z sieci), więc musi sobie dać w miarę radę z napedzeniem kolumn. Więc co wybrać?

Skomentuj

C-6 bleeee i te 4 bassreflexy ;/

ja nadal jestem za b-1, albo z-1, przeciez cena jest ta sama [granice 190zł] a chyba normalna kolumna podlogowa jest ladniejsza? te altusowate maja 94dB, to w sumie plus jak lubisz sluchac glosno muzyki, ale to juz praktycznie estrada!! C-1 powinny całkowicie wystarcdzyć wg. mnie, a do tego to całkiem przyzwoita kolumienka, ale niewiem jak ta kopulka, najwyżej jak nie będziesz mogl wytrzymac do dozbierasz i wymienisz

Skomentuj

chyba pomyliłeś z c7 bo tam 4 b-r

Skomentuj

te "altusowate" grają unich na wolumenie :) całkiem niezłe "maszynki do chałasowania" ale do słuchania proponuje te na 2x18/80 B1 albo C1

Skomentuj

za pozostałe pieniądze z 250 za kolumnę, kupiłbym inne kopułki, bo te za 13 złotych, ciekawie nie pograją, będą chyba raczej kłuły w uszy, przynajmniej ARV, napewno zagra lepiej.
              Miałem te kopułki i potwierdzam ze kują ucho tzn syczą tylko zamiast cykac zamias cyk cyk to jest ssssss sssssssss

Skomentuj

Czaruję...
              X