Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

regeneracja kolumn pioneer s-710

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

regeneracja kolumn pioneer s-710

Witam.
    Znajomy przytargał mi wyżej wymienione kolumny w których wysypały się resory górne niskotonówek. Głośniki dobre nie popalone...
    Co będzie dla kolumn najlepsze? Wymiana głośników na jakieś STX'a czy tylko ich regeneracja na częściach TONSILA, czy STX'a?
    Pozdrawiam.

regeneracja
    one maja specyfincze brzmienie ktorego nie zastapisz polskimi produktami
    nawet wymiana zawieszenia niewiele tutaj zmieni (mowa o charakterze brzmienia a nie o parametrach)

Skomentuj

Jedyne co możesz zrobić to "podpasować" ten resor od tonsila, kiedyś były to podobne pianki choć nie identyczne.

Skomentuj

Tak pewnie trzeba będzie zrobic :wink: Tylko nasuwa mi się ptanie... Resor był przyklejany do membrany od wewnętrznej strony, czy teraz muszę rozklejac wszystko żeby go tak samo przykleic, czy nie patrzec na to i kleic do zewnętrznej strony membrany? :razz: A może uda mi się to jakoś przełożyc? Pytam bo będę robił to pierwszy raz :mrgreen:

Skomentuj

malyzmc, od zewnetrznej strony wydaje sie ze jest latwiej
          ale jest jeden haczyk - centrowanie
          jak masz zamiar wycentrowac ten resor na membranie?
          od dolu centrujesz opierajac "brzuszek" o koniec membrany

musisz obecnie pozbyc sie resztek starego resora (najbardziej czasochlonna robota)
          pozniej przklejasz resor do membrany
          nastepnie centrujesz cewke (ja uzywam grubszej plastikowej foli) i przyklejasz resor do kosza
          po kilku godzinach wyciagasz centrowanie i sprawdzasz czy jest OK. jak krzywo to rozklejasz i poprawiasz :P

jak chcesz miec resor tanio to kup cala membrane w lokalnym sklepie i rozwal membrane (moczenie pomaga w pozbyciu sie resztek papieru )

Skomentuj

Może umifon? lub allegro? Bo na miejscu raczej takich rzeczy nie dostanę ;/

Skomentuj

Czaruję...
            X