Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Słuchawki do 100zł

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Słuchawki do 100zł

na pewno takich tematów było już sporo ale sytuacja z biegiem czasu się zmienia wychodzą nowe modele itp więc co polecilibyście do tej kwoty? słucam głównie elektroniki, house coś w stylu prodigy i rocka, lubię wyraźny nie denerwujący kick bass wiadomo zejście też musi być :) basu ogólnie musi być dość sporo, nienawidzę szeleszczących i świszczących sopranów nie lubię też efektu zlewania się muzyki w jeden wielki hałas. cena może przekroczyć 100zł jeśli będzie warto ale raczej nie za dużo. jeszcze jedno, nie lubię wrażenia jakby środek pasma był za ścianą hehe.

Ja ze swojej strony polecam Creative Aurvana Live! tylko one kosztują 190zł ale na prawdę warto najlepiej se podskocz do jakiegoś sklepu dla idiotów lub innego marketu żeby posłuchać

się bardzo zdziwiłem jak te Creativy (raczej do końca to nie są Creative bo prawdopodobnie producentem tych słuchawek jest Fostex, który robił słuchawki dla denona, porównaj sobie CAL! i Denony ah-D1000, są niemal identyczne) pobiły wszystkie sennheisery itp w cenie 200 parę zł

Skomentuj

myślałem nad tymi słuchawkami bo wszyscy zachwalają ale cena trochę mnie przeraża... brat zaraz dorwie połamie czy coś, trochę szkoda mi tyle pieniędzy wydawać w błoto...

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123
        się bardzo zdziwiłem jak te Creativy (raczej do końca to nie są Creative bo prawdopodobnie producentem tych słuchawek jest Fostex, który robił słuchawki dla denona, porównaj sobie CAL! i Denony ah-D1000, są niemal identyczne) pobiły wszystkie sennheisery itp w cenie 200 parę zł
        Fostex nie jest ich producentem. Po prostu te Denony, CALe oraz Fostex t7 uzywaja tego samego przetwornika.
        Akurat CALe idealnie by podpasowaly tutaj, gdyz maja wlasnie taki charakter brzmienia jak piszesz. Jesli jednak jestes ograniczony finansowo, mozesz sprobowac philipsy 5401 ( koszt okolo 60zl ) . Sam posiadam te sluchawki i jesli chodzi o nausze sluchawki do 100zl to wg mnie konkurencji nie maja.

Skomentuj

Te Philipsy nie 60 a 80zł, najtaniej w necie od 76zł.
          Ja mam Koss UR40 kupione coś koło 30zł bo miału ucięty kabelek. Niestety normalna cena ponad 120zł, ale przyjemnie ciepło grają i są składane.
          ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

problem w tym że u mnie w sklepach mają tak mały wybór słuchawek że można się załamać... ze 3 pary słuchawek i to w kosmicznych cenach...

Skomentuj

Zapoluj na jakieś używki z allegro, czasem można za fajny pieniądz kupić coś dużo lepszego niż w sklepie.

Skomentuj

Jeśli 30 zl wiecej niz sto zeta to za 129 - 130PLN są AKG K512 - zamknięta konstrukcja.
                Pięknie grające i wytrzymałe.
                Mam dwie pary (jedne żony) drugie moje. Miałem kilka marek m.im philipsy, nie mówiąc a tracerach i innych easy touchach. AKG to marka robiąca solidne sprzęty.

Skomentuj

No ja swoje robocze akg k518dj katuje dość mocno i nic im nie jest. Miałem też k501 i mimo wieku dość fajnie się trzymały, o dźwięku nie wspomnę bo naprawdę był rewelacyjny.

Skomentuj

te AKG K512 wyglądają dość fajnie ale czy zamknięta konstrukcja nie osłabia basu? trochę się tego obawiam a w sumie pewnie właśnie je kupię 133zł z przesyłką jestem w stanie zapłacić. prosiłbym jeszcze o rozwianie moich wątpliwości :)

Skomentuj

Wlasnie zamkniete konstrukcje w sluchawkach maja to do siebie, ze prawie zawsze lepiej graja basem.

Te Philipsy nie 60 a 80zł, najtaniej w necie od 76zł.
                      Jeszcze pol roku temu kupilem nowe za 62 zl :razz: Widac, ze dobrze sie musza sprzedawac te sluchawki, ze cena wzrosla. Zreszta, wg mnie one sa warte swojej ceny a nawet wiecej. AKG k512 nie sluchalem, ale sadzac po recenzjach, moga sobie nie radzic na basie + moga miec drazniaca gore.

Zamieszczone przez Shiver
                      Miałem też k501 i mimo wieku dość fajnie się trzymały, o dźwięku nie wspomnę bo naprawdę był rewelacyjny.
                      k501 to byla poezja, jesli chodzi o srednice. Dopiero Grado sr325 oraz senki hd650 graly wg mnie lepiej, przy czym ich cena jest 4x wieksza.....

Skomentuj

no i znów mam problem hehe miałem słuchawki z denerwującą górą i słabym basem i nigdy więcej nie chcę takiego czegoś słyszeć poprostu tragedia były to chyba jakieś tracery za 40zł, totalna porażka nie dałbym za nie 5zł... może podniosę budrzet do 150zł. zaszaleję :) upodobania tak jak pisałem wcześniej.

[ Dodano: 2010-09-11, 09:16 ]
                        http://allegro.pl/sluchawki-akg-k77-...215463891.html co sądzicie o tych? podobno mają niezły bas i górę?

Skomentuj

Witam.
                          Bass w K512 jest jak najbardziej OK. Cóż, porównując zamknięte easytouch to mogę powiedzieć że tam bas był mocny ale co z tego jak nie kontrolowany.
                          Ciągnął się przez długi czas i powodował zniekształcenia góry.
                          W K512 Bass jest szybki, klarowny i dokładnie słychać instrument grający w dole. Nie ciągnie się i na moje potrzeby to i tak jest go aż nadto.
                          Góra gra subtelnie. Znowu porównanie z philipsem i easytouch.
                          Tam sopran jest soczysty tzn za soczysty i gra tak jakby za wszelką cenę chciał przebić środek i dół.
                          W AKG jest pełna harmonia.
                          Z resztą nie tyle co słyszę ale i widzę ustawienia EQ i góry mniej trzeba dać.
                          Dół leci na "FLAT" bez żadnego podbicia ani osłabienia i dla mnie jest idealny.
                          Kick jest szybki, głęboki i zwarty.
                          Wszystko wyraźnie słychać. Po easytouchu "najwyższym modelu" z katalogu mając te AKG słyszę niuanse w muzyce których ciężko było usłyszeć na ET.

edit

jesli admini mnie nie zganią to na poparcie:
                          http://www.ceneo.pl/;0151189839-10.htm
                          http://forum.audio.com.pl/lofiversio...php/t9631.html

Skomentuj

kupiłem K512 zobaczymy co to za słuchawki, mam nadzieję że nie będę zawiedziony :)

Skomentuj

Czaruję...
                            X