na pewno takich tematów było już sporo ale sytuacja z biegiem czasu się zmienia wychodzą nowe modele itp więc co polecilibyście do tej kwoty? słucam głównie elektroniki, house coś w stylu prodigy i rocka, lubię wyraźny nie denerwujący kick bass wiadomo zejście też musi być :) basu ogólnie musi być dość sporo, nienawidzę szeleszczących i świszczących sopranów nie lubię też efektu zlewania się muzyki w jeden wielki hałas. cena może przekroczyć 100zł jeśli będzie warto ale raczej nie za dużo. jeszcze jedno, nie lubię wrażenia jakby środek pasma był za ścianą hehe.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Słuchawki do 100zł
Collapse
X
-
Ja ze swojej strony polecam Creative Aurvana Live! tylko one kosztują 190zł ale na prawdę warto najlepiej se podskocz do jakiegoś sklepu dla idiotów lub innego marketu żeby posłuchać
się bardzo zdziwiłem jak te Creativy (raczej do końca to nie są Creative bo prawdopodobnie producentem tych słuchawek jest Fostex, który robił słuchawki dla denona, porównaj sobie CAL! i Denony ah-D1000, są niemal identyczne) pobiły wszystkie sennheisery itp w cenie 200 parę zł
-
Zamieszczone przez scythe1123się bardzo zdziwiłem jak te Creativy (raczej do końca to nie są Creative bo prawdopodobnie producentem tych słuchawek jest Fostex, który robił słuchawki dla denona, porównaj sobie CAL! i Denony ah-D1000, są niemal identyczne) pobiły wszystkie sennheisery itp w cenie 200 parę zł
Akurat CALe idealnie by podpasowaly tutaj, gdyz maja wlasnie taki charakter brzmienia jak piszesz. Jesli jednak jestes ograniczony finansowo, mozesz sprobowac philipsy 5401 ( koszt okolo 60zl ) . Sam posiadam te sluchawki i jesli chodzi o nausze sluchawki do 100zl to wg mnie konkurencji nie maja.
Skomentuj
-
Wlasnie zamkniete konstrukcje w sluchawkach maja to do siebie, ze prawie zawsze lepiej graja basem.
Te Philipsy nie 60 a 80zł, najtaniej w necie od 76zł.
Zamieszczone przez ShiverMiałem też k501 i mimo wieku dość fajnie się trzymały, o dźwięku nie wspomnę bo naprawdę był rewelacyjny.
Skomentuj
-
no i znów mam problem hehe miałem słuchawki z denerwującą górą i słabym basem i nigdy więcej nie chcę takiego czegoś słyszeć poprostu tragedia były to chyba jakieś tracery za 40zł, totalna porażka nie dałbym za nie 5zł... może podniosę budrzet do 150zł. zaszaleję :) upodobania tak jak pisałem wcześniej.
[ Dodano: 2010-09-11, 09:16 ]
http://allegro.pl/sluchawki-akg-k77-...215463891.html co sądzicie o tych? podobno mają niezły bas i górę?
Skomentuj
-
Witam.
Bass w K512 jest jak najbardziej OK. Cóż, porównując zamknięte easytouch to mogę powiedzieć że tam bas był mocny ale co z tego jak nie kontrolowany.
Ciągnął się przez długi czas i powodował zniekształcenia góry.
W K512 Bass jest szybki, klarowny i dokładnie słychać instrument grający w dole. Nie ciągnie się i na moje potrzeby to i tak jest go aż nadto.
Góra gra subtelnie. Znowu porównanie z philipsem i easytouch.
Tam sopran jest soczysty tzn za soczysty i gra tak jakby za wszelką cenę chciał przebić środek i dół.
W AKG jest pełna harmonia.
Z resztą nie tyle co słyszę ale i widzę ustawienia EQ i góry mniej trzeba dać.
Dół leci na "FLAT" bez żadnego podbicia ani osłabienia i dla mnie jest idealny.
Kick jest szybki, głęboki i zwarty.
Wszystko wyraźnie słychać. Po easytouchu "najwyższym modelu" z katalogu mając te AKG słyszę niuanse w muzyce których ciężko było usłyszeć na ET.
edit
jesli admini mnie nie zganią to na poparcie:
http://www.ceneo.pl/;0151189839-10.htm
http://forum.audio.com.pl/lofiversio...php/t9631.html
Skomentuj
Skomentuj