Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

monitorki

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

monitorki

Witam
    Postanowiłem zbudować dla dziewczyny zestaw do słuchania "chłamu" (viva, eska itp) Na same przetworniki chce wydać 150-200 zł. Poszukuję czegoś z gotową zwrotnicą. Pokój malutki. Będą to małe monitory. Na razie będzie to grało z yamahą ax-450 później może je "uaktywnie". Myślałem nad czymś z arn 150, lub jakieś stx`y. Co proponujecie?

prosto, tanio i przyzwoicie: 14scx i pj, głośniki niedrogie, zwroty też tanio dość wyjdą, a i gabaryty nie będą ogromne

Skomentuj

http://www.stx.pl/gdwk-10-200-8-pj-g...k-schemat.html
      w 200zl możesz się nie wyrobić ale nie wiele będziesz musiał dołożyć
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Może się zdecyduję na GDWK-10-200-8-PJ + GDN-14-100-8-SK... Co do płyty to 12 mm +wzmocnienia na takie monitorki starczy? Czy lepiej grubsza?

Skomentuj

12mm + wzmocnienie spokojnie wystarczy

Skomentuj

Taniej wychodzi tylko sony + mission ale od długiego czasu nie chce mi się ich zrobić...

Skomentuj

Zamieszczone przez Tomek___
              Może się zdecyduję na GDWK-10-200-8-PJ + GDN-14-100-8-SK... Co do płyty to 12 mm +wzmocnienia na takie monitorki starczy? Czy lepiej grubsza?
              Chyba się nie chciało poszukać :)

http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=20143

Mam 12mm i w sam raz jest Bassreflex robi za wzmocnienie plus poprzeczka.... choć teraz bym zrobił front z 16tki to frezy możesz sobie zrobić ;] gr to przyzwoicie :) nawet basu z tego troche jest :) do nagłaśniania dużych powierzchni to nie bardzo ale do małego pokoju jako monitorki bliskiego pola to ideolo

Mnie wyniosły przetworniki plus elementy zwrotnicy 220zł do tego 30zł terminale bo chciałem ładne (Polink) MDF miałem, no i troszkę czasu :)

Jesli chcesz konkretne wymiary to odezwij sie na PW :) pozdrawiam

Skomentuj

Czaruję...
              X