Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaką moc ma rzeczywiście ten wzmacniacz?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaką moc ma rzeczywiście ten wzmacniacz?

Ktoś da redę określić tak "na oko" ile on może mieć mocy ma te 50w czy może więcej/mniej i przy jakiej impedancji? zastanawiam się nad kupnem ale wolę najpierw się doradzić.

Oto i on
    http://allegro.pl/wzmacniacz-do-subw...228678071.html

Pomiędzy 15 a 20 W.

Skomentuj

Mysle, ze wiecej niz 20. Do 35w moze miec.

Skomentuj

Ja stawiam że 36,55W... Po co takie gdybanie? Nie znając układu chcecie oceniać moc wzmacniacza po zdjęciu?

Skomentuj

csbiczek, trafo 50VA więc więcej nie będzie miał

Skomentuj

Są napięcia na transformatorze, a wiec stałego będzie około 2*23V przy obciążeniu a to daje około 25W przy 4 ohm o ile ten scalak w TO220 zniesie moc rozpraszania.

Skomentuj

A sory, napięć na trafie się nie dopatrzyłem... Co do tego wzmaka to lepiej dorzucić 50zł i wziąć tego z drugiej aukcji...

Skomentuj

Ok 11W dla 8 ohm

Skomentuj

przepraszam za off-top ale moim zdaniem szkoda marnować kasy na takie coś... lepiej kupić coś lepszego ewentualnie zaadaptować jakąś gotową konstrukcje... sam mam na sprzedaż końcówkę na stk-4231V (sprawną, kompletną z trafem) jeśli by dorobić do niej jakiś panel z blachy to myślę że była by to dobra opcja ale tylko od 8 omów :)

Skomentuj

Zamieszczone przez DanielDh
                    jeśli by dorobić do niej jakiś panel z blachy
                    Pewnie takiej z puszki po konserwie? :)

Za 60zl jak najbardziej warto kupic ten panel oczywiscie jak komus wystarczy mocy. Na 4omach jest szansa ze bedzie ok 40W. Za te pieniadze zupelni nic sie nie zlozy.

Skomentuj

Czaruję...
                    X