Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jakie głośniki do końcówki mocy 2x400

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jakie głośniki do końcówki mocy 2x400

Witam. Będe zabierał się za budowę kolumn. Mają współpracowac z końcówką 2x400 i służyć do nagłaśniania małych imprez typu osiemnastki itp. Moja proźba to pomoc w doborze głośników jaki model i producent??? Co byście mi polecili????

Powiedz jaka to koncowka. I ile kasy masz do przeznaczenia na kolumny.

Skomentuj

Końcówka mocy to DIY na mosfet-ach. Ile bedzie trzeba tyle przeznacze, ale aby nie były to kosmiczne ceny.

[ Dodano: 2010-09-20, 13:17 ]
      Czy lepiej nie zawracać sobie głowy i kupic coś gotowego?????

Skomentuj

Zamieszczone przez aro123452
        Ile bedzie trzeba tyle przeznacze, ale aby nie były to kosmiczne ceny.
        Dla mnie 2000zł na estradę to nie jest kosmiczna cena, dla Ciebie może to być 200zł a może być 5000zł, określ konkretnie maksymalny budżet albo temat wywalam do kosza!

Skomentuj

aro123452, końcówki DIY nawet na popierdułkach w stylu imieniny cioci kloci, czy osiemnastka kota twojej dziewczyny, to duże ryzyko... Generalnie nie polecam i odradzam wręcz...

Skomentuj

Ta końcówka ma chyba 2x40 a nie 2x400 skoro kolega nie imie określić jaka to.... :grin:

Skomentuj

Cztery pary tranzystorów IRFP240 i IRFP9240 to raczej nie 40w> Max moge przeznaczyć z 1500zł.

Skomentuj

Za 1500 masz 2x Stx PA1000, nie jest to wysoka półka ale cudów nie ma co oczekiwać za te pieniądze.

Skomentuj

Końcówka to pewnie Holton 400 w stereo..:]
                  Jak kolega wyżej napisał.. Te Stxy będą dobre.

Skomentuj

Tak to holton, i jak narazie nie odmówił mi posłuszenśtwa tylko ze było grane na o wiele słabszych głosnikach. Wiem że za tą cene to wielkiego szału nie bedzie ale na moje potrzeby będą wystarczające. Nie nagłośniam koncertów tylko nie duże lokale. Dzięki za porade. Na dniach będe zamawiał i trzeba zrobić test :mrgreen:

Skomentuj

Czaruję...
                    X