Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jakiego STX-a do subwoofera 75litrów???

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jakiego STX-a do subwoofera 75litrów???

Jestem w trakcie budowy subwoofera, buda około 75 litrów, chce zastosawać jakiś głośnik z nowej serii STX, ale nie wiem co wybrać. Jeżli ktoś się zna to niech mi doradzi jaki głośnik i czy obudowa ma być zamknięta czy b-r. Subwoofer ma być zarówno do muzyki jak i do filmów. Wzmacniacz 2x50rms.
    Z góry dzięki

jak na moje to buda powinno sie dobierac o glosnika, a nie glosnik do budy.
    postaraj sie o mocniejszy wzmacniacz

Skomentuj

caras, ma racje !!!
      pozatym 70 litrów to conajmniej o 20 zadużo..... pozatym do tak duzej obudowy wypada dać conajmniej 27 stx .... a nawet wiekszy... ale ten wzmacniacz co masz moze tego nawet nie rozpędzić.... leprzy wzmak potrzebny.... min. 150 W znamionowej wtedy to bedzie miało sens

Skomentuj

no to powiedzmy że wpakuje tam stx 30cm, to będzie dobrze?? w pszyszłości napewno zmienie wzmacniacz, ale nie wszystko naraz, czy ten głośnik nadaje się do b-r?

Skomentuj

Do tak duzej obudowy to tylko glosnik 12cali a nawet 15cali. Moze byc b-e bo to zawsze daje wiecej wykopu.
          A twierdzenie ze dobiera sie obudowe do glosnika nie jest prawdziwe! Zawsze na poczatku ustala sie wielkosc suba a potem szuka glosnika.

Skomentuj

lepiej 32 seia 30 i 20 są zubożone.... mają magnesy od młodszych braci:)

Skomentuj

chyba właduje do tego subka GDN-32-150-8, teraz pytanie czy wybrać wersje SC czy SS

Skomentuj

irek... no sory ale niezgadzamsie z Tobą :/ Ja szukam takiego głośnika który by poprostu wraz z obudową nie zawalił mi i tak juz zawalonego pokoju :P hehe
                ale zawsze mozna uzyskać małaobudowe (closed) :)

Skomentuj

Lynx a z czym ty sie nie zgadzasz przeciez ja napisalem dokladnie to co ty.

Skomentuj

Czaruję...
                  X